Denne side er under opdatering

THE END

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musik jul og påske?

Det er min overbevisning fra jul til påske, at musik og religion er to alen ud af et stykke. De 60 år jeg har fulgt 60èr musik med bl.a. Cliff & The Shadows fra 1958 - 2018, boede jeg side om side med min jævnalderne legekammerat, hvis far var flymekaniker og kørte på arbejde på en Velosolex og med styrthjelm som lignede Ellehammers - skindhue. Ved siden af sit arbejde som flyreparatør han organist hver søndag og kørte afsted til den katolske kirke som lå på Amager. Da min far luftede tanken og snarkede med naboen over hækken, besluttede han at købe mit første orgel og guitar på aktion i 1958, hvilket blev til min karriere senere i livet som selskabsmusiker.

Historien slutter ikke her, for længere henne ad vejen lå købmanden, hvor jeg efter skoletid af og til købte studenterbød og meget andet god af mine ugepenge. Købmanden var en flink mand, som havde en vanskabt dreng der dårlig nok kunne gå med sine plumpfødder, så en dag jeg gik hjem fra den lange vej til og fra skole, så han mig kom gående og samlede mig op på vejen i sin utrolig gamle bil fra 1920èrne. Som årerne gik i 1960èrne fandt jeg hurtig ud af, at rigtig mange almindelige  sangtekster og udenlandske sangskriver handlede om naturen og kærlighed lige som vore berømte salmedigter. Det som har gjort stort indtryk på mig er Anne Linneth, som hittede med melodien Lille Messias til jul. Når der ikke er nok job til de store kunstner som har været populær gennem tiderne, så optræder de i kirkerne bl.a. Kirsten Siesgaard, Kurt Ravn m.fl.

Jeg fandt hurtig ud af gennem årerne fra 1958 - 1990èrne, at de store kendte musiker og kunstner var tilhænger af religion bl.a. Cliff & The Shadows, guitaristerne Hank B. Marvin og Bruce Walsh, som tilhører Jehovas Vidners og Cliff Richard, og som er katolik lige som min legekammerat i 1958. Amager Bio var det sted jeg i min barndom så flest spændende film som 11 årige bl.a. De Ti Bud, Ben Hur og mange andre.

Cliff Richard har utrolig mange gange optrådt i musical, som handler om kærlighed til livet, men for også at nævne Tommy steel og John Travolta. John Travolta som er et stort navn i musik og film branchen, blev i en ung alder udnævnt læge og pilot og som hjalp til i katastrofe situationer. Han er medlem af Scientologi kirken, men også for at nævne den berømte skuspiller Tom Cruise m.fl. berømtheder. I et interview med New York Time, udtaler John Travolta: Jer er heldig at komme på et tidspunkt, hvor mange af disse mennesker er klar til at tale. Kunstneren gjorde et stort indtryk på mig, da han var advokat for en familie i filmen Action. Det har altid interesseret mig lige fra barns ben, da jeg boede i Jylland og besøgte den berømte Jernkilde i Sæby, hvor min farmor boede klods op af skoven, hvor kilden lå 500 meter derfra og i dag foruden musiker, er stærkt optaget af Danmarks berømte kilder og har lavet et lysbilledforedrag om disse berømtheder.

Jeg kan nævne man religiøse berømtheder her bl.a. Elvis, som gravede i mange forskellige religiøse spørgsmål og havde en hel kuffert og computer fuld af literatur om religion.

Madonna er nok den største af dem alle i religiøse spørgsmål som entertainer, hvis mor var opslugt af de katolske kirke. Madonna blev derfor en af de mest kommercielle og succesrige kunstner i verden og popindustrien, som sanger, sangskriver, skuespiller og forretningskvinde og driver i dag et af verdens største steder for privatskoler med undervisning i sund levevis og vegetarisme. Madonna solgte næstfles album med 63 millioner og over 200 millioner på verdensplan. I 1996 spiller Madonna hovedrollen i filmatiseringen af Evita, misicalen om Eva Peron, som vokser op i fattigdom som datter af Juan Duarte and Juan Ibarguren. Denne filmmatisering minder meget om Madonnas barndom og liv, som fattig pige sammen med sin mor, der var opslugt af den katlske kirke og magt over de fattige. Få måneder efter optagelserne af Evita afslutning føder Madonna sit første barn, datteren som hun opkalder efter den fattige bondepige og katolske helginde og får navnet Louders Maria Ciccone Leion.

Ifølge troende katolikker, viste Jomfru Maria sig for bondepigen Bernadette Soubirous i den lille købstad i Louders i grotten Frankrig, hvor millioner af pilgrimme siden tiders morgen den 11. februar 1858 på mirakuløs helbreder Bernadette ved at drikke af den hellige kilde. Historien har derfor opslugt Madonnas tro på kilder og millioner af andre religiøse mennesker, som besøger kilden hvert år ca. 50.000.