Axel O. Hansen 103 the af Bukkehornsfrø

Bukkehornsfrø, jern, hvidløg, selen, C-vitamin, A-D vitamin i levertran og økologisk vegetarkost er de mest effektive og beskyttende (naturhelbredelses - middel) mod kræftsygdomme, betændelser, bakterier og virusangreb, idet de opbygger og beskytter immunsystemet. Naturlig helse midler som bukkehorn, har stor virkning mod influenza, betændte i sår (skinneben) og bylder, skrev Axel O. Hansen i sin fantastiske bog "HELBREDELSE" to bind på 1.500 sider.

Et rigtig "Bukkehorns-Eventyr"

Drik Axel O. Hansens 103 Bukkehorns the hver dag kl.10 og kl. 15 eller spis 9 kapsler om dagen og blev rask?

Kilde: af G.I.N. biopati, specialist sund kost, klimatolog, og økolog siden1976

Bukkehornsfrø blev kendt af G.N. i 1976 da han var alvorlig syg og ikke kunne gå også alle bladets læsere af NY TID & VI i 1957 for sin fantastisk helsebringende historie og virkning, bl.a. fra en artikel i december hæftet NY TID & VI 1956 og 1957 af Dagmar Rasmussen. Bukkehorn opbygger de livsvigtige T & B-celler (interferon) ved angreb mod virus og bakterier:

Aligevel vil jeg gerne fortælle om et gammelt bukkehorns-eventyr, som er virkelig sandt. Bukkehornsfrø er fyldt med helsebringende stoffer og hormoner, som har indvirkning på vores stofskifte, så man bliver hurtigere rask!!....

Damen Dagmar Rasmussen fortæller i 1957 til NY TID & VI, at hendes forældre boede for mange år siden i 1930èrne  på de offentlige slagtehuse i Esbjerg., og medens vi børn endnu gik i skole, verserede følgende historie blandt slagterne:

"En dag kom en tysk slagtersvend vandrende op gennem Jylland, hvor han fandt sig et bosted på en bondegård. Der var noget mystisk for ikke at sige fordægtig ved denne svend. Han gik rundt til landboerne og opkøbte syge kreaturer, - for en slik selvfølgelig, og at her stak noget under, var da indlysende. Men landmanden ville aligevel hellere have de skillinger, et sygt dyr kunne give ham, end slet ingen, og således gik det til, at slagtersvenden snart havde en temmelig talstærk pengepung og husdyrbesætning i sin stald. Mens man skumlede og lurende afventede, hvad der videre skulle ske med de syge dyr, tilsåede slagtersvenden de agre, han på ærlig vis havde erhvervet sig.

- - - - - Og så eksploderede bomben endelig, slagtersvenden, en lille stille og fredelig mand, trak en dag afsted med sine høvder til markedet i byen, og her var der ligefrem rift om hans dyr, for aldrig havde man da set magen til fine, fuldfede og førsteklasses kvæg....."

Slagtersvenden som var blevet landmand havde sået og høstet......og fodret sin bestand med bukkehornsplanter?

Hvad kan et lillebitte frø kaste et sådant fond af livskraft fra sig? - - - Jo, som der også står i Bibelen - det optager forståelsesfuldt naturens "hellige kræfter" i sig - - -  og skænker dem gavmildt videre til den, der bare vil modtage, det som står skrevet om!!.....

Læseren skriver Dagmar Rasmussen skriver: Først mange år senere har jeg i det små avlet bukkehorn i min have, men i reglen køber jeg frøene hos urte special forretning (1957) og anvender dem til næsten alt, f.eks. i tykmælk, mùssli, grød, i alle grøntsager. Først frasoterer jeg urenheder, som er vigtigt og mindre gode korn, skyller bukkehorns kornene rene og sætter dem i blød dagen i forvejen eller to dage før brugen i destileret vand (kogt koldt). Gid et par sundhedsapostle blandt gartnere eller arvler ville sørge for, at bukkehornsfrøets helsebringende virkninger på alle sygdomme aldrig lemlæstes af  sprøjtegifte og kunstgødning og dermed beslægtede opfindelse.

NY TID & VI årgang 1957 nr. 3 fra redaktionen: Vi får gang på gang gennem abonementets breve beviser på bukkehornsfrøets vidunderlige virkninger. Fornyelig skrev en dame, at det havde hjulpet hende gennem samtale med naturapat Axel O. Hansen så fint over for et alvorlig byldeangreb. - En ung gravid kvinde, som af lægen fik ordineret penicillinpiller mod puds i urinen, prøvede i stedet med bukkehornsfrø, og ti dage senere blev urinen erklæret for fin både af jordmoder og læge! - En ældre herre med meget uklar urin fik på kort tid klar urin ved hjælp af bukkehornsfrø.

Det er derfor ikke så mærkeligt, at så mange naturlæger anbefaler alle syge og ældre mennesker, at indtage det dagligt, fordi det understøtter kroppens unaturlige udrensning og virker lægende på skader som er opstået i fordøjelseskanalen, tarme o.m.a... 

forsætter...........

 

Bukkehorn satte gang i amning

Lægerne har opdaget immunterapi mod kræft, men det har naturen også for længe siden?

Desværre har lægerne ingen anelse om, at utrolig mange planter, grøntsager og frugter har indbygget stoffer i sig selv mod kræft og virker som immunterapi?

Vi kan selv producere interferon ved sund kost

Nyopdaget stof fra planter kan måke bremse kræft?

I 1967 lykkedes det den japanske Dr. Kazuhiko Asia i Tokya Japan, at sytentisere en form for uorganisk germanium som er et grundstof, der normalt fra planter i organisk form styrker  immunsystemet og stimulerer produktionen af et vigtigt stof "interferon", der fremmer antitumoraktiviteten. Allerede i 1945 dannede Dr. Kazuhiko Asia Coal Research Institute i Japan. Under processen med at bedre at udvinde og bruge kul, opdagede han, at bestemte forstenede lægeplanter i kulforekomster indeholdt væsentlige mængder af sporstoffet germanium, der i dag er kommet i søgelyset og kan kurrere en lang række sygdomme.

Tidligere uorganisk former (ikke fra planteriget), men især fra bjerg citrat-baktat salt til syntetisk "medicin", førte til en række tilfælde af nyresvigt, hepatisk steatosis og perifer neuropat hos personer - brugt på et kronisk grundlag.

Interferon vigtigste funktion er at stimulere kroppens dræberceller (NK-celler/hvide blodlegemer), der direkte går til angreb mod kræftceller. Interferon er dermed kroppens værtsceller som reducerer og (beskytter tilstedeværelsen af /vira, bakterier, svamp, parrasitter eller tumorceller), der ofte opstår af den ydre forurening, giftstoffer som kommer ind i legemets krop.

NB! Axel O. Hansens Bukkehorns The nr. 103 er den mest styrkenede af alt i kampen mod sygdom, iden teen er medvirkende til at hjælpe de hvide blodlegemer og immunsystemet i kampen mod kræftceller. Theen er fyldt med anti-oxidanter, lecitin og styrker kroppens interferon produktion m.m.  

En verden uden kræft....vil du have det?

Hvorfor er vi så ligegyldige til naturlige behandlingsformer på danske hospitaler og i Sundhedsstyrelsen, helsekost som kan kurere mange kræfttilfælde? Ved lægerne for lidt? Får vi for lidt information fra læger og medierne som f.eks. TV, aviser o.s.v? Hvorfor bekendtgøres ikke videnskabelige beviste kure som kan kurere kræft? Hvilke mægtige kræfter har standset, at vi ikke informeres? Hvorfor tilbageholdes et stof som måske kan bremse kræftceller?

Det amerikanske magasin Newsweek oplyste allerede i 1980èrne, at Stanford Universitet har forhindret eller  hæmmet angreb af mæslinger, røde hunde og helvedsild blandt kræftpatienter med "interferon", som er sårbare overfor sådanne virusangreb, fordi deres naturlige immunforsvar formindskes af kræftbehandlinger med kemiske stoffer eller strålebehandlinger.
Disse og andre videnskabsmænd har imidlertid samtidig konstateret, siger de, at "interferon" også syntes at hæmme kræftcellers vækst. Hvordan det sker, er dem endnu ukendt (1980èrne?), men det syntes påvist, at interferon eller proteinet påvirker syntesen af "genetiske" processer under celledelingen. Samtidig syntes interferon at påvirke kræftcellers overflademembraner, så disse vokser mindre voldsomt, og at protein stimulerer kroppens dannelse af celler, der hjælper til at opbygge immunsystemet bl.a. i "milten", der her fremstiller hvide blodlegmer?
Brugen af Interferon har været hæmmet af, at proteinet har måtte udvindes af menneskelige hvide blodceller, således at en enkelt daglig dosis kræver blod fra tre donorer. Denne udvinding har hidtil fundet sted i Helsingfors, men kræftcentret Sloan-Kettering i New York har nu, meddeler det, taget det første skridt imod syntetisk fremstilling. Proteinet Interferon forekommer naturligt i menneskets krop.
En række forskningscentre har undersøgt Interferons virkning og særpræg, siden det første gang blev isoleret i 1957. De har konstateret, at det fremstilles af visse hvide blodceller i milten nogle få timer efter begyndelsen af en virusinfektion. Dette protein synes derefter at udløse overproduktionen af et eller flere andre, som endnu ikke er identificeret (1980èrne), og som hæmmer væksten af virus. I dag ved lægevidenskaben, at kemikalier og giftstoffer, svampesporer f.eks. rust i korn m.m., frembringer mutationer (giftstoffer) og er medvirkende årsag til nedsat immunforsvar, kræft eller andre sygdomme? Hvorfor fortæller lægerne ikke sine patienter herom, at de skal leve sundt?
 

Jeg ønsker at vi alle må knække Cancer og covid-19 i det nye år 2021 med en ny livsstil?

Vegetarer halvt så kræft-udsatte

TEKST TV

DR-Nyheder Udland

onsdag d. 1.juli 2009

Masser af grønt i maden med "antioxidanter" uden kød er ikke bare godt, som utallige spise-sundt kampagner har understreget. En udersøgelse af Adventister der er vegetarer og Babtister med et grundlag på mere end 60.000 mænd og kvinder i Storbritanien, peger på at vegetarer og folk, der afstår fra kød, men spiser fisk (babtister) har en betydelig lavere hyppighed af visse kraftformer. Materialet peger blandt andet i retning af, at vegetarer (adventister) har klart lavere risiko for at få mave- blærekraft. Gruppen. der spiser fisk (babtister), men ikke kød, har et lidt højere end vegetarer, men stadig lavere end kødspiser for at få kræft.

Vegetarer har også mindre risiko for hjertekarsygdomme og blodpropper. Kødspiser har tre gange så stor risiko end som vegetarer og 5 leveår mindre. Mættet fedt og hjertekarsygdomme hos kødspiser minimerer de kostråd om kolesterol og karsygdom.

                       ___________________________________________________________________

Forsker: Selv en mager bøf giver blodpropper

En ny undersøgelse fra 2013 viser, at mavebakterier sender skadelige stoffer ud i kroppen, når vi spiser røde bøffer, også selv om der ikke er fedt på.

Det er ikke længere nok at styre udenom det fedtmarmorerede oksekød, når man gerne vil nyde en bøf og samtidig vil undgå mavepine eller øge risikoen for blodpropper. Forskerne har netop opdaget, at en bakterie i maven, der elsker rødt kød., øger dannelsen af blodpropper i eksempelvis hjertet. Forskernes arbejde blev netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature Medicine.

Forskerne peger på, at det i fremtiden kan blive lige så relevant at kende sin mad og detaljerne om mikroberne i maven, som det er at læse deklarationerne på fødevarerne.

"Bakterierne af rødt kød har vist sig at øge risikoen for at dø af slagtilfælde, selv når man prøver at undgå fedt i kødet". "Bakterierne producerer en masse molekyler fra mad, og disse molekyller kan have store konsekvenser, "siger forskeren Stanley Hazen hjerte-karmedicinsk afdeling på Cleveland Clinic i Ohio. For at finde forklaringen på slagtilfælde gav forskerne stoffet L-carnitin, der netop findes i rødt kød og mælkeprodukter, til 77 forsøgspersoner. Blandt deltagerne var der 26 veganer og vegetarer.

Forsøg har vist sig, at bestemte bakterier i maven elsker L-carnetine og øger mængden af af TMAO (trimethylamin-N-oxid), der er et stof, som forringer nedbrydningen og bortskaffelse af dyrisk kolosterol fra blodårerne.. Selv dyr kan få blodpropper af store mængder L-carnitin i mager kød, mætet fedt. Blodprøver fra forsøgspersoner afslørede efterfølgende, at indtagelse af L-carnitine ophober mængden af TMAO i blodårerne, som er årsag til blodpropper. Ifølge Stanley Hazen vil regelmæssig indtagelse af kød formentlig opmuntre væksten af skadelige bakterier, der får L-carnetine til at vokse og danne skadelig TMAO, så iltforsyningen i blodkarerne forsnævres og indskrænkes til celler og nerver.

Selv med øget indtagelse af L-carnetin udviste veganerne og vegetarerne en mindre mængde af stoffet TMAO i blodet end kødspiserne, og prøver fra afføringen viste også, at der var afgørende forskel i bakteriefloraen på de to afgørende grupper, som spiser kød og planteføde.

Til kontrol af forsøgsresultaterne undersøgte forskerne 2.600 personer, der var udvalgt til hjertekontrol i de to grupper for deres niveau af L-carnitin. De personer, der havde et højt niveau af L-carnitin og TMAO, nedbrydning af øgede mængde trimethylamin-N-oxid, var i højere grad udsatte for hjerte-karsygdomme, hvilket var med til at påvise, at bakterierne og ikke L-carnitin alene udgør en trussel for helbredet. En vegetarisk bakterie tarmflora er helt anderledes end kødspiser. Også forsøgsmus blev udsat for overfodring med L-cartinin, hvilket fordoblede musenes udviklinga af åreforkalkning.

 

Du er hvad du spiser og drikker, sagde den oldgræske læge Hippokrates

En kost med plantehormoner, hørfrø, bukkehornsfrø, græskarkerner, tang, C-vitamin og jern er det mest effektive våben i kampen mod kræft, virus, bakterier og forstøret prostata hos mænd!!....
Har naturen noget at tilbyde?

Man har længe haft en fornemmelse af, at den kost, man indtager, kan påvirke udviklingen af godartet forstørelse af prostata og anden form for kræft og andre alvorlige sygomme bl.a. brystkræft m.m., hvor hormoner spiller ind, men det er først i de senere årtier, at der er kommet fokus og mere veldokumenteret produkter på markedet.

Græskarkærner var blandt de første produkter, der blev anvendt som "naturmidler" mod problemet vandladningstrang hos mænd, men senere er også udtræk af frøene i savpalmen, der gror og vokser i regnskoven blevet anvendt med held af indianer. Det seneste produkt, der er kommet i fokus, er en særlig ekstrakt fra hørfrø med indhold af de såkaldte "lignaner", der findes både i græskar kerner og hørfrø, sidstnævnte blev brugt i stor stil og indgik i naturlæge Axel O. Hansens kure mod alle sygdomme, herunder med held mod kræft. I mere end 50 år har han udviklet den specielle urtete Axel O. Hansen nr. 103, der består af bukkehorn og hørfrø. Selv har jeg brugt den mod enhver sygdom f.eks. alvorlig lungebetændelse og forstøret prostata med held. Knust hørfrø indeholder som førnævnt det særlige ekstrat de såkaldte "lignaner" (Seco-isolariciresinol diglucoside) SDG, der er i stand til at dæmpe symptomer ved en forstørret prostata.
Foruden at hæmme dannelsen af mandens sexhormon dihydrotestoseron (DHT) øger lignaner også niveauet af protein, der binder kønshormonerne og dermed nedsætter deres effekt på prostata.
Det har vist sig gennem forsøg, at tilskud af hørfrø ekstrakt med højt indhold af lignaner kan modvirke, at prostata vokser, når den udsættes for testosteron.
Flere undersøgelser bakker op om betydningen af lignaner i forebyggelsen af fostørret prostata. For det første indeholder kroppen som nævnt i forvejen lignaner, og man finder en højere koncentration af disse stoffer i sundt prostatavæv.
En tredje undersøgelse har vist, at mængden af lignaner i blodet stiger, når man spiser hørfrø, så det er både dokumenteret, at stofferne optages, og at de omdannes til de virksomme stoffer, som vores krop reagerer på. Det samme er bekræftet i en svensk doktorafhandling, hvor det er vist, at de kvinder, der spiser meget fuldkorn, har et højere indhold i kroppen af de gode lignaner, og at deres risiko for brystkræft er nedsat. Men som sagt skal fuldkorn ikke indeholde sprøjtegifte fra landmandens afgrøder?
På den maskuline side finder man tilsvarende, at lignamerne ser ud til at nedsætte risikomarkører for prostatakræft og at hæmme aggressiviteten af prostatacancer hos mus.
I 2012 fik indehaveren af denne hjemmeside konstateret alvorlig forstøret prostata på størrelse ifølge lægerne 120? I fire måneder udsatte jeg operationen med vilje og spiste lignaner fra savpalmen i op til en måned, derefter forsatte jeg med knuste (blendtet) græskarkerner på tykmælk og hørfrø på min havregrød i tremåneder, hvorefter størrelsen af prostata blev målt på et privathospital (klinik) og som var faldet til 106, men desværre var det ikke nok til at undgå en operation.  

Kilde: G.I.N. alternativ klimaforsker og økolog siden 1976

Kilde: Morton (1997), Cancer Letters; 114:145-15

Kilde: Denmark-Wahnefried. (2004) Urology; 63:900-4

Kilde: Lin et al. (2004) Urology 60; 919-924

 

Skyldes kræft farlige kemikalier, tobaksrøg, kaffe m.v., som dræner kroppen for vitaminer, mineraler og sporstoffer?

Ren luft, naturlige vitaminer og mineral "IONER" i din kost bestemmer dii liv og vel?

Plantestoffer- effetiv våben mod kræft

Et højt indhold af lignaner - plantehormoner fra fibrerige fødevare - kan måske øge brystkræftpatienters overlevelse?

Markant lavere dødelighed

- Det er meget udsædvanligt at se så markant og positive resultater indenfor kræftoverlevlse, som kan sættes i forbindelse med bestemte fødevarer, siger Anja Olsen fra Det Stratetiske Forskningsråd som har modtaget 13,7 millioner kroner i forskning.
Der er tale om helt op til 40 pct. lavere dødelighed for de kræftpatienter, som havde det højeste niveau af lignaner. Det har vi ikke set tidligere i forbindelse med undersøgelsen af kost og brystkræft, siger seniorforsker Anja Olsen. Hun leder undersøgelsen, kaldet ELIN-projektet, i Center for Kræftforskning i Kræftens Bekæmpelse.

Naturens Kvindelige kønshormoner

Lignaner findes i fiberrige fødevare, i fuldkornsprodukter - særligt fuldkornsrug - men også i bær, grøntsager, frugt og hørfrø. Lignaner er ufordøjelige, men omdannes til stoffet enterolacton af bakterien i tyktarmen. Enterolacton passerer over i blodet, hvor mængden kan bestemmes ved en blodprøve. Enterolacton er et såkaldt planteøstrogen - altså et plantestof, som har en svagt østrogen-lignende virkning. Enterolacton virker som en antioxidant, og der er hypoteser om andre biologiske effekter, der kan være gavnlige i forhold til kræft og flere af vores mest hyppige sygdomme, der skyldes giftige påvirkninger fra miljøet vi omgåes til daglig!!....

Vegetarer halvt så kræft-udsatte

forsætter fra øverste side

DEN RIGTIGE ERNÆRINGSLÆRE

Al sygdom er Syre og Slim

af dr. naturapat Axel O. Hansen

Vidste du at ingen forsker eller medicinsk læge endnu har givet den helt rigtige Helbredelses-form: Den rigtige diæt, som den syge ofte mangler, vil direkte alkaliserer blodet og give baseoverskud og bogstaveligt trække syre, slim- (som al sygdom jo er) ud af organismen, såsom ledegigt, åreforkalkning, kræft, vatersot, astma og bronchitis samt al anden lidelse, der er fortættede slim og føre det langsomt ud i blodbanen - - - - hvor det alkaliserede blod (baseoverskud udskillelsseslyst) afgiver syre slim gennem huden, tynd- og tyktarme, til udskillelses gennem disse krøskirtler. Herefter udskilles det atter gennem afføring og urin.

Vigtig?

Derfor er det uhyre vigtig, at lære syge mennesker, børn og unge, at gå jævnligt på toialettet, når det begynder bare det mindste at trykke i endetarmen, urinen og ikke holde det tilbage. Afføring som holdes tilbage, forgifter hele legemet og kan give kroniske forgiftninger de steder hvor patienten er svagest med sygdom!!....Derfor er den primære sygdomsårsag: Fejlagtig ernæring (forstoppelse), syre- og slimholdige føde og heraf en langsom ophobning af syre / slim, der dag for dag, nat efter nat - - - - fra tarme og nyrer - - - - stiger ud i organismen, hvor det aflejrer sig og hviler latent (fast). Dette er den primære sygdomsårsag for de fleste.

Alt vider sig ud i varme og trækker sig sammen i kulde (bevægelse), når man går eller hviler sig og det er den sekundære årsag og symptomer: Derfor er kulde, varme, infektion (hede) eller sindsbevægelse èen eller flere af de ting, der skal til for at sætte de fast hvilende syre-slimstoffer i bevægelse. Dette er den sekændære årsag. Bevægelse (akut sygdom) af syre og slim giver fornemmelser, smerte. Dette er symptomerne. Mange har erfaret, at motion er godt for helbredet, fordi det sætter blodet, slim syre i bevægelse, som fører det ud af kroppen sammen med en sund vegetar kosternæring.

Ifølge den engelske forsker Alexander Haig, at urinsyre ved varme vider sig ud og forlader væv, muskler, knogler o.s.v. og går ud i blodbanen. Ved kulde, koldt vejr, trækker sig sammen, og atter går tilbage til vævene. Denne vekselvirkning fører ikke til helbredelse - men kun til momemtvis smerter eller gigtbefrielse nogle timer, og derfor atter gigt de samme steder.

Behandler kræft med naturmedicin

Derfor er blodanalyse vigtigt!

Jeg har fundet to bøger frem, der handler om grundlæggende hvis man skal forstå, hvordan kroppen egentlig fungerer, og hvad vi trænger til af stoffer for at holde os friske eller bedre og undgå sygdomme. Bøgerne handler om mineraler i vores krop. I dag ved vi meget om vitaminernes betydning, men alt for lid om mineralerne:
 
Den ene hedder "Mennesket og Mineralerne" og er skrevet af den danske biokemiker Otto Balling. Den anden hedder "Flytter troen Bjerge, eller...."og er skrevet af den danske cilvilingeniør Viggo Berthelsen, søn om sin fars arbejde (som landmand). Den første bog fortæller os om mineralernes betydning for vores helse, den anden gir os patienternes egne oplevelser når de har forsøgt alle tænkelige medicinering, og får mineraltilskud i kosten.
 
Men begge bøger bygger på den danske forsker, dr. phil. Bernhard Spur, som var den første i verden der opdagede mineralernes betydning og som konstaterede at forkalkninger, gigt, grå og grøn stær, astma, skinnebenssår, psoriasis og mange andre lidelser er ernæringssygdomme, som opstår på grund af mineralmangel i den daglige kost.
 
I en annonce af Otto Ballins bøger: "Hvad er sygdom", skriver han: - Chefen for verdens helseorganisation WHO, Sir John Boyd Orr udtalte en gang:
Hvis lægerne af i dag ikke vil være morgendagens ernæringsfysiologer, bliver ernæringsfysiologerne af i dag morgendagens læger.
 
Sir John Boyd Orr, har ofte omtalt som vor generations mest fremtrædende læge, og chefen for vor generations største verdensomspændende helseorganisation, har indset dette ganske enkle faktum at mennesker som spiser forkert, bliver syge, og at dette må genoprettes, dette må repareres ved at mennesket får den rigtige ernæring. Og hvis kosten ikke er tilstrækkelig, må vi ha tilskud af de mineraler vi savner i kosten. Det er så enkelt, så logisk at kun de helt geniale og de eller dummeste kan se det.-

Alt sker i blodet

I et afsnit om betændelse, gir Otto Ballin en udførlig og enkel forklaring på hvad der sker i kroppen, når vi får betændelse eller en sygdom. Hvorfor får vi den? Fordi, siger Ballin, at den dag kroppen har brugt op af de stoffer som skal til for at danne antistoffer - beskyttelsesstoffer - i kroppen som opretholder kroppens eget forsvar, da bryder lidelsen løs.
 -Lad mig nævne et par eksempler. Patienterne som ofte har haft betændelse i æggestok eller æggeleder i årevis er behandlet med penicillin eller andre antibiotika. Så længe disse findes i kroppen, er betændelsen slået ned. Men 14 dage efter at de er ude af kroppen, er betændelsen tilbage igen. Kroppens eget forsvar er ikke bygget op. Tværtimod er patienten under behandling af antibiotika blevet svækket, og undersøger man blodet, finder man klare mineralmangler.
Dette er mangler som kun kan genoprettes ved længere tids tilførsel af disse stoffer, og man bekæmper ikke sygdommen - som mange tror - ved at gi lidt zink eller sølv eller kobber en kort tid. Det virker først langt tid efter. Først skal kroppens depoter som er udtømt for mineraler, fyldes op, og derefter skal vi ha det daglige tilskud vi trænger i tillæg til disse. Men husk, at det går langsomt og få fyldt disse depoter op, hvis mån ryger og lever af usund kost af pizzaer, junk food o.m.a.?
 
Når vi undersøger blodet, finder vi ikke ud af hvad folk fejler, men hvad de mangler. Derfor nytter det ikke for læger at behandle symptomerne og kalde den sygdom med mediciner. Vi må finde frem til hvad folk trænger til for at genvinde blodets naturlige kemiske balance, og gi dem det.
 
Fejlen er at de fleste mennesker tror vi automatisk får disse vigtige stoffer i vort daglige kosthold, og mange læger hævder også dette i dag, for vi behøver ikke tænke på dem?
Dette er ganske enkelt galt. Helt galt. Det er galt fordi vores føde i dag kemisk set har skiftet karakter i løbet af de sidste 50 år p.g.a. landbrugets røvdrift og hurtig udbytte - manglende mineraler i landbrugsjorden, og så de bare ingen som tar hensyn til det når de fastlægger kostplanerne. Derfor er flere og flere begyndt, at købe biodynamisk, økologiske grøntsager m.m., som indeholder betydelig flere sunde stoffer end som for 50 år siden!!....

Kilde: biokemiker Otto Balin og civilingeniør Viggo Berthelsen. Tryk på linket nedenunder:
 
 
www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=4464/sprog=1/grp=8/menu=2/


Forureningen

Det er en kendsgerning, at megen af den mad vi spiser og indtager i dagligdagen er fyldt med stoffer som mennesket har svært ved at fordøje og nedbryde på naturlig vej (forstoppelse)?. Det gælder således sprøjtegifte, tilsætningsstoffer, sødemidler (Aspartam), medicin, grilmad, kaffe, brød (uden glutten) og rugbrød med brune skorper, tobaksrøg, kemiske stoffer i dagligdagen og fra indeklimaet, hertil kommer det bombardement af elektriske maskiner, op/vaskemaskiner, mikrobølger fra husholdningsovne, trådløst internet m.m. eller den lavfrekvente infralyd der opstår fra ventilationsanlæg, trafikstøj, vindmøller, motorveje, lufthavne. Mange også megen af den mad de unge mennesker lever af f.eks. pizza, jonk food o.s.v., der slet ikke indeholder de fornødne næringsstoffer. Det samme gælder hospitalsmad, tilberedt institutionsmad på plejehjem eller den mad de ældre får bragt til døren og som skal varmes op i en mikrobølgeovn, Her er vitaminer og mineraler forsvundet ud i den blå luft, og er blevet ombyttet fra sit naturlige indhold og leje, som ikke var der før det blev tilberedt. Madens indhold af livsvigtige stoffer er således forsvundet og pist væk fra sit naturlige bestående, derfor oplysning og atter oplysning til andre "Kend dig selv".

Er du til Madam blå, så læs lige denne artikel nedenunder blilledet?

Din morgenkaffe er fyldt med et kræftfremkaldende stoffer, som forstyrer hormoner og stofskiftet m.m.

 

Kilde: Kiwi, religionsforsker i kulturhistorie, klimatolog, økolog og livsstilekspert siden 1976.

Kræft af kaffedrikning

Kaffedrkning kan være lige så skadelig som alkohol

Dr. Brian Challis og Cris Bartles, begge ved London University Imperial College, advarede allerede i tidskriftet "Nature" i 1974 ved laboratorieforsøg, at det farlige klorogensyre, som udgør en vigtig bestanddel i kaffe, gik i forbindelse med visse præserveringsmidler i ost, bacon, æg, spegepølse, og en del andre fødevare og danner giftige nitrosaminer, som er blandt de kraftigste kræftfremkaldende stoffer man kender.

Deres undersøgelse støttes af det engelske kræftforskningsråd, og landbrugsministeret i England. Det anføres i undersøgelsen, at de kræftformer, der optræder i mindre grad, ikke kan hænge sammen med rygning og drikning af alkohol alene, men således, at det kan være kosten og kaffen, der spiller en rolle.

Dertil kommer det ud af undersøgelsen, at mormonerne efter eget udsagn lever et mere harmonisk liv og soterer kaffen fra end mennesker i andre religioner. De sørger også for at holde sig i god form.

Mormoner og kræft

Der er foretaget undersøgelser i USA, som tyder på, at der kan være en sammenhæng mellem livsmønster og udvikling af kræft. Og det er specielt religionens betydning mellem de forskellige grupper af sekter i verden, man har interesseret sig for.

Dr. James E. Enstorm fra Universitey of California i Los Angeles har for mange år siden foretaget en undersøgelse af mormonernes levevis, som de er stolte af og levevis, sat det i forbindelse med forekomst af kræft. Undersøgelsen er gennemført i Utah, hvor 73 procent af befolkningen på ialt 1,1 millionr mennesker er mormoner.

Mormonerne forsager alkohol, tobak og narkotika, men også kaffe og kinesisk te. De har et beskedent kødforbrug, mange spiser slet ikke svinekød, modsat adventister som slet ikke rører eller spiser kød og har langt lavere forekomst af kræft i forhold til mormonerne i fordøjelsessystemet, tynd- og tyktarm.

Det har vist sig, at dødshyppigheden for kræft blandt mormonerne er 25 procent lavere for mænd og 28 procent for kvinder end den øvrige amerikanske befolkning i USA, borset fra adventister, som næsten ikke er ramt af kræftrisiko, fordi de udelukkende lever vegetarisk. Lignende kræft og kostbegrænsninger hos adventisterne findes ikke f.eks. blandt katolikkerne og protestanterne.

Lavt stofskifte efter kaffedrikning

Klorogensyre som findes i kaffe er en naturlig forekommende organiske stoffer, som er kendt som antioxidant, men klorogensyre hæmmer frigivelsen af glucose til blodet efter et måltid. Klorogensyre i kaffe har vist sig, at øge fedtforbrændingen og stofskiftet, og klorogensyre bremser 70% af kulhydrater i tyndtarmen og påvirker stofskiftet i en uheldrig retning (lavt).

Klorogensyre (Svetol) har ved forsøg vist sig at det øger insulintilførelsen og kan have betydning for de med glukoseintolerans og diabetes, specielt medfører type 2. Tre- fire kopper kaffe daglig kan således halvere virkningen af kroppens naturlige insulin, skrev Politiken for en del år siden. Man mærker det ikke og det kan ikke udelukkes, at for meget kaffedrikning kan skubbe mennesker, der i forevejen ligger tæt på grænsen til diabetes type 2, ud over kanten og give dem sukkersyge.

Kaffe en skadelig drik, som kan medføre depression til følge

Jern er en af de aller vigtigste metaliske grundstoffer til normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin B-12 vitamin, som transporterer "ILTEN" ud til cellerne rundt i kroppen, som bidrager til mindske træthed og udmattelse. Men ud over det har jern også særlig stor indvirkning på andre dele af kroppens funktioner - bl.a. evnen til at lære, huske og forstå - den såkaldte "kognitive terapi" funktion, som kan føre til angst, depression, hovedpine og meget mere....  Hvis man starter dagen og begynder med at dræne sin sultfornemmelse og indtager flere kopper kaffe efter hinanden, uden at tænke på hvor vigtig et ordentlig hovedmåltid er om morgenen, så kan man risikere at ødelægge sin energi resten af dagen og til næste dags morgen? En rigtig stor portion morgenmad f.eks. havregrød eller muselù er det aller vigtigste for kroppen og ikke kaffe eller morgenkrydder, som hvidt franskbrød med ost der har vist sig at være yderst skadelig. Derfor lider mange stordrikker af "kaffeerofoni" med sygdomme, som kan føre til manglende hæmoglobin "jernmangel" nervesygdomme og blodkræft, o.m.a.?

Indehaver af denne 123hjemmeside.dk har kendt en dame, som levede af kaffe hele dagen og til sidst endte som psykisk vrag med følgevirkninger depression.

Jernmangel øger kræft og infektionssygdomme

Du kan dø af alvorlig jernmangel

En levende krop bliver opbygget af levende mad.

Drik ikke vand til maden?

Hvis du drikker vand eller kaffe til maden, forstyrer du de livsvigtige bakterier og fordøjelsessafterne i maven, så føden ikke bliver ordentlig omdannet og fordøjet. Harvey  og Marilyn Diamond, som har skrevet bøger om sundhed og kostvaner fraråder, at man forsøger at opfylde sit væskebehov ved at drikke vand o.lign. væske. Det er en stor hindring både for fordøjelse- og optagelsesprocessen af vitaminer, mineraler og proteiner m.m. Hvis der er tilstrækkelige mængder af væske i føden, bliver man ikke så tørstig, og det er ikke godt at drikke sammen med indtagelse af fast føde, som ikke fordøjes rigtigt.

Hvis det er meningen, at fødens primære formål er at bibringe kroppen energi, er det dumt at vælge føddevare, hvor der bruges megen energi til fordøjelsesprocessen. Mange af os kender følelsen af at være tung i maven, mat i sokkeholderne og lidt træt lige efter et "godt, stort" jule- eller påske måltid mad. Det er ikke det samme som at være fyldt med energi. Et tungt ufordøjeligt måltid sætter sine spor på den forkerte side af tilværelsen, når vi kommer op i alderen og nærmer os de 50 år? Kødforbruget er steget 400% i løbet af de sidste 100 år. Mavecancer, tyktarm- og endetarmskræft udgør næsten 1/3 af alle cancertilfælde blandt befolkningen i de rige lande som f.eks. U.S.A. og Europa. I Asien er det langt mindre og i nogle områder er det lige med 0, hvor man er vegetar bl.a. i Indien. Her lever 720 millioner af vegetarisme. Hvis kødkost ikke nedbrydes fuldt ud, sker der en forrådnelse, og aktive giftstoffer trænger ind i et organ eller transporteres rundt med blodet, som ikke er beregnet på at modtage det på et sygt sted.

Mennesket er ifølge Bibelen fra tidernes morgen ikke kødædende, men på den anden måde har de tidligste mennesker måtte spise, hvad de kunne få fat på eks. Adam og Eva da de blev smidt ud af Edens Have, hvor de levede af planteføde. Ifølge beretningen i 1. Adamsbog da Edens Have frøs til Is, blev Adam og Eva fordrevet ud af Paradiset på grund af synd fra det ellers pragtfulde sted hvor de opholdt sig.

I Fredens Evangelium fra år 33 e.Kr og som regnes for et af verdens ældste og et af de vigtigste apokryfe af evangelier og fund i den kristne tidligste historie og som tillægges essæerne ved det Dødehav, opfordrer Jesus til som forkynder af SANDHEDEN, at vi spiser levende planteføde og frugt. "For hvis du spiser levende føde, vil den styrke dig, men hvis du dræber din føde med kød, vil den døde føde dræbe dig. For liv kommer kun af liv, siger Jesus til de syge og krøblinge, og fra døden altid død....Så spis altid fra Guds bord: træernes frugt, kornet og hvedegråsstrå fra markerne, dyernes mælk og biernes honning, sidstnævnt som er beskrevet over 100 gange i Det Gamle og Nye Testamente. For alt udover dette som er beskrevet ar af Satan Djævlen og leder ved hjælp af synd og sygdomme til døden", fortæller Jesus ifølge Helligånden.

Ying & Yang

Græskarkerner og Savpalme var mit mirakel middel?

Når troen flytter bjerge?

G.N. indehaver af denne hjemmeside vitanyhed.dk undgik operation på Roskilde Universitets Hospital mod forstørret prostata ved at indtage indianermedicin "Savpalme" og spise pulverseret græskarkerne og drysse det på min morgenmad yogurt hver 2. dag. Jeg blev syg d. 16. oktober 2019 og kunne ikke tisse næste dag, min læge forgæves forsøgte, at sætte et karteter op i min lidt snæver penis uden resultat. Blev således kørt til Roskilde Hospital i ambulance fra min praktiserende læge, men da jeg tog blodfortyndende medicin og det blødte fra min urinvejene, så droppede hospitalslægen operation. Operation blev stoppe i tre måneder og imens spiste jeg græskarkerner som understøttende naturmedicin. Allerede en måned efter konstateret forstørret prosta begyndte det at fosse ud ad siderne på karteteret med urin, når jeg skulle tisse og ind imellem blødte det som følge af den fastklemte slange??. Operation blev hele tiden udskudt pga. blødninger indtil tredje måned, så skulle eller måtte man ikke have det samme karteter op længere uden, at det skulle udskiftes påny. Min læge som er meget positiv over for naturmedicin sagde; at hvis det hjælper på en sygdom med naturmedicin, så har hun ikke noget imod det og vi blev enig om, at efter tre måneder ville hun se, om karteter skulle fjernes, om jeg kunne tisse på sædvanlig vis. Det kunne jeg og både sygeplejeske og læge på Roskilde Sygehus var forundret over miraklet og nu er det 10 måneder siden, at jeg igen tisser på naturlig måde. Takket være plantehormoner, og bukkehornsfrø (når det blødte), her virkedede bukkehornsfrø som fik det til at stoppe og her er medicinmændenes mirakelplante "Savpalme" et mirakelmiddel, så vi mænd på sædvanlig vis godt ved, kan komme af med urinen. En stor opmundring til andre i samme situation. Græskarkerner hjælper dig mod forstørret prostata!!...

Sammenfatning og konklutioner!!...

Roundrop, tobaksrygning og infralyd ødelægger kirtler og er medvirkende årsag til forstørret prostata?

Tryk på linket her og vend tilbage til denne side: Biers død opklaret 

Giftstoffer hober sig op i indre organer leveren, nyrerne, blæren, prostata, lungerne og åndedrættet m.m.

Kroppens værste fjende antagonister?

I 1932-33 skrev en af vore egene dygtige videnskabsmand dr. phil Emil Rasmussen bogen "GRUNDSTOFFERNES STRÅLING", som G.N. har læst og nævner heri, at antagonister, som betyder modstander er skadelige ved indtagele af bestemte fødevare. Vitaminer skrev han reduceres betydelig, hvis man får antagonister i form af tungmetaller, kemikalier, syntetiske tilsætningsstoffer, kødkost, bakterier, virus og kunstige vitaminpiller? Mange ting ødelægger fødevare og de naturlige vitaminer, idet der er modspiller til stede i enhver ting fra forurenede fødevare bl.a. bakterier, men også virus der går under navnet "antagonister"!!......Det drejer sig om inficeret mad, stegt branket og grilmad, sort kaffe og manglende grundstoffer (antioxidanter) som er bærende f.eks. mineraler, når vi indtager kunstige vitaminer i form af piller, derfor er disse overflødige og dur ikke skrev han allerede i 1930èrne? Rene vitaminer uanset om de er kunstige eller naturlige i pilleform, har ikke den effektive gavnlige effekt og kan ikke erstatte den sunde mad og råkost?

Den berømte danske naturapat Axel O. Hansen havde den samme indstilning, idet han skrev i sine pjecer og bøger om kunstige vitaminer? Han hentede sin inspiration fra dr. pihl. Emiel Rasmussens bøger, litteratur og som ikke er til at købe eller opdrive hos antikvariske boghandler, hvis man vil sætte sig virkelig ind i  forståelsen af vitaminernes virkning på et sagligt grundlag.  Axel O. Hansen og Phil Emiel Rasmussen, forudså lægevidenskabens manglende interesse og viden om plantehormaner, vitaminer og mineraler, de to kompomenter, som hører sammen som semetiske tvillinger. Hvert vitamin skrev pihl. Emiel Rasmussen, er en kombination der hører sammen med et bestemt grundstof af et minerale, og får vi ikke det rette grundstof i passende mængde f.eks. B1-vitamin + kobber i forhold til de naturlige vitaminer i vores kost kan de være nytteløse, fordi vi har svært ved at optage dem i maven? Mange B-vitaminer tisser vi lige så hurtig ud i WC og kloark igen skrev han. Axel O. Hansen noterer i hans fantastiske bøger og pjecer om antagonister, som ødelægger vitaminerne f.eks. giftstoffer og tilsætningsstoffer i vores ensformigede kost.!!... Her fremhævede han kaffe, som er et vandrivende middel, men samtidig er sort brændte partikler af kaffebønner som er farlige? Under krigen skriver Axel O. Hansen, var det svært at få kaffe og så opfandt man Ricks skadelige kaffeerstatning, hvilket er brændte hvedekorn, som i de fleste tilfælde bliver blandet op med almindelige kaffebønner?

Branket kød fra grillen, går også under betegnelsen "antagonisterne", som betyder modstander og som ødelægger vitaminerne og mineralernes livsvigtige "antioxydanter", der sørger for at stablisere forbrændingen i vores celler (stofskiftet). Så der skal to store salatskåle til for at bekæmpe det store tab i cellerne, som her omdannes i form af kræftceller? Vi danskere får daglig tilført skadelige antagonister gennem kosten i form af kemikalier og tilsætningsstoffer f.eks. E-numre, så her drejer det sig kun om tid og sted, hvornår vi bliver alvorlig syge eller dør. Nogle har et godt immunforsvar, andre dårligt, her gælder det kun om hvordan vi vil leve usundt?

Kom græskarkerner i en blender og drys 2 spiseskefuld på din morgenmad, så undgår ældre mænd problemer med prostata!!.......

Mutagener i kød

Farlige toxiner hvad er det?

Stegemutagener dannes kun i kød og fisk, som steges eller grilles. "Muskelkødet" hos dyr og fisk indeholder et stof, som hedder kreatin, og som er nødvendig for, at stegemutagener kan dannes. Ordet mutagen betyder evnen til at forandre cellernes arveanlæg. Det er første skridt til at udvikle "inflamation" som f.eks. kræft. I slutningen af 1970èrne gjorde den japanske forsker Takashi Sugimura en opsigtsvækkende opdagelse: Stegt og grillet kød indeholder forkullet stoffer PHA toksin, som er mere mutagene end andet kendt stof. Samtidig viste flere befolkningsgrupper, at man løber en større risiko for at udvikle kræft og nedsat immunforsvar over for bakterier og virus, hvis man spiser stegt kød, og langt mindre ved fisk. Ved stegt kød øges risikoen for kræft i tyktarm, endetarm og bugspytkirtel.

Stegt kød danner 10 gange så mange mutagener som stegt fisk. Danneslen sker, når temperaturen når op på 150 graders celsus og derover. Så snart fisken eller kødet har taget farve og begynder at blive brun, er stegemutagenerne blevet dannet. "De mængder stegemutagener, som dannes ved lave temperaturer, er formentlig fuldstændig harmløse. Men hvis kødet eller fisken har fået en brun eller sort skorpe, dannes der betydelige flere mutagenstoffer "toxsin", som er kræftfremkaldende. Det gælder også meget mørke, sorte skorper på rugbrød eller alt andet bagværk.

Ingen fare ved grøntsager

Grøntsager er derimod uden undtagelse helt fri for mutagene stoffer, undtagelsesvis ved grilning. Den lidt svedne grøntsagsbøf giver altså ingen stegemutagener kun hvis den indeholder sorte/brune skorper.  Derimod kan disse fødevare indeholde andre, svagt mutagene stoffer, hvis man bruger olie som steges for længe eller genbruges. Det er derfor en god idè aldrig at branke eller stege for længe eller hårdt og istedet for almindelige billige olier, at benytte olivenolie. Kogning giver overhovedet ingen stegemutagener, og det samme gælder tilberedning i mikrobølgeovn. Men ved brug af den slags tilberedning, så vender man op og ned på molekyllernes positive og negative ioner i mikrobølgeovn, som jeg ikke vil anbefale.

Der dannes betydeligt flere mutagener på en stegepande end i el-ovnen. Når man steger, er kødet eller fisken i direkte kontakt med metalisk materiale eller teflon, som er en vældig god varmeleder. Hakkebøffer, der steges ved 200 graders celsus, har ved bakterietest, der kaldes Ames`test, vist sig at indeholde overordentligt mange mutagene stoffer, som enhver syg menneske skal holde sig fra.

                                ______________________________________________________________

FORSKNING FOR LIVET

KRÆFTENS BEKÆMPELSE 

NR. 19. marts 1987

Kræftfaren vi kan spise os fra

- Forskere på Kræftens Bekæmpelse Miljø & Cancerlaboratoriet har i flere år undersøgt mulige kræftfremkaldende stoffer i vores kost. Et af de mange resultater er, at man har påvist nedbrydningsprodukter af det kræftfremkaldende stof aflatoxin i forsøgspersoners urin.

Aflatoxin er en svampegift, som produceres af nogle giftige skimmelsvampe. De vokser blandt andet på kornprodukter i varme, fugtige lande. Risikoen for aflatoxinforgiftning var baggrunden for, at paranødder for årtier siden blev forbudt i Danmark.

I Afrika spiser man mange kornprodukter, og dermed får man aflatoxin direkte ind i organismen. Man mener, at vi danskere får aflatoxin i os ved at spise kød fra dyr, som har fået svampeforgiftede foderstoffer. Og man har undersøgt, om det er lige så farligt at få giften i sig på denne indirekte måde.

Det startede i Esbjerg

Det var havnearbejdere i ESbjerg, som satte forskerne på rette spor: Arbejderne lossede fodderstoffer fra Afrika, og klagede over gentagende gange over, at de fik det dårligt i løbet af dagen.

- Vi troede i begyndelsen, det var fordi støv med aflatoxin fra foderstofferne blev hvirvlet rundt i luften, under losning, siger lederen af projektet, Lars Dragsted fra Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med Arbejdstilsynet.

- Men det viste sig, at en kontrolgruppe bestående af laboranter her fra laboratoriet havde stort set lige så meget gift i kroppen. Vi måtte derfor undersøge, hvor aflatoxinen egentlig kom fra.

Vi kan spise os fri for Aflatoxin

- projektlederen Lars Dragsted fortæller, at det lykkedes at gøre forsøgspersonerne giftfrie ved at give dem en bestemt kost. Kosten bestod af friske grøntsager, friske havfisk og frugter fri for svampeinfektion, som ofte findes på skallen når de ligger for længe og ikke er overfladebehandlet. Når forsøgspersonerne spiste animalske produkter som mælk og kød, viste de tegn på stigende mængder af svampegift i kroppen (inflarmation)?

Når koen eller grisen spiser det forurenede foderstof bindes aflatoxin til dyrets kød. Vi nedbryder kødet i tyktarmen. Dyreforsøg har bestyrket mistanke om, at aflatoxin kan fremkalde tyktarmskraft.

                          __________________________________________________________________

Senere forskning, har vist sig, forrådnelse af mad i tarmene og rødt oksekød kan være en af årsagerne til tyktarmskræft. Forskernes resultater har længe kommet forbrugerne til gode. I sommeren 1986 nedsatte man grænseværdierne af den tilladte mængde af aflatoxin i foderstoffer - blandt andet på grund af Fibiger Instituttets observationer.

Kræftens Bekæmpelse har i dag delt Fibiger Instituttet op i flere laboratorier, som har hver deres opgaver. Miljø & Cancerlaboratoriet studerer sammenhængen mellem kræft og miljø. Statistiske befolkningsundersøgelser tyder på, at forskellige faktorer i vort miljø er med til at fremme kræft og mange sygdomme. På laboratoriet undersøges blandt andet kemikalier, som er under mistanke.

- Vækstfaktorernes nøjagtige betydning kender vi ikke endnu (1987), siger lic. scient, Anne Lykkesfeldt fra Fibiger Instituttet. Men når vi får kortlagt betydningen af de enkelte stoffer og samspillet mellem dem, håber vi at have løst en del af gåden omkring kræftcellernes uhæmmede formering.

Tryk på linket: Kræft af PAHèr

Viggo Berthelsen beviser at troen flytter bjerge

Læs Viggo Berthelsens fantastiske bog "Troen flytter bjerge" som kan lånes på biblioteket!!... 

I dag analyserer lægerne på Rigshospitalet patienternes blod for mangel på mineraler, herunder specielt magnesium som de fleste patienter mangler? Min søster døde i 2013, hun havde indtil sin død konstant mangel på magnesium. Kilde: G.I.N.

Det 19. årh. største opfindelse, manden med Minalka & Scanalka

Selen styrker immunforsvaret mod kræft

Selen findes i tang og som beskytter kræft

Søvn- og melatoninmangel øger kræft

Nøglen til det forlængede liv er fundet!!.....

Den store opdagelse af plantehormoner m.m.

Har vi fundet "guldnøglen" til det forlængede liv, sygdom og helbredelse? Ja, gennem plantehormoner,  antioxidanter og de livsvigtige negative "IONER", herunder mineraler, proteiner, kulhydrater, fedt (livsvigtige oliersyre), vitaminer, sporstoffer og vand i passende mængder, inklusiv den ilt vi indånder.

En stor undersøgelse i Finland udført af læge og docent Matti Tolonen ved Helsingfors Universitet, internationalt kendt opdagede allerede i 1980èrne, at kun fem procent af befolkningen klarer sig uden ekstra vitaminer og mineraler.

Vita er det græsk/latinske ord for liv, der går langt tilbage før vor tidsregning. Vitamin opkaldt af latin; liv, og amin, idet det føste vitamin der fandtes anslås for et amino (syre). Opdagelsen af vitaminerne og deres virkning er fra ca. 1890èrne, men en gammel bibel fra 1920èrne og som blev fundet i Monte Casino Klostret af en læge, afslører at Jesus og hans 72 desciplene kendte til vitamin "kraftens" virkning på syge mennesker!!... Også de græske filosoffer vidste, at der var en "livskaft" i planter allerede flere århundrede f. Kr.?

For årtier siden fjernede Sundhedsmyndighederne vitamintilsætning efter ølfremstilling for at fremhæve smagen og holdbarheden, så øldranker eller nogle af dem blev syge?

Ligeledes forbød mynndighederne import at det kendte produkt af gærekstrakt MARMITE til madlavning fra England, som indeholdt et stort B-vitamin kompleks. Det skabte røre i helsebranchen og bestemte specielbutikker, men sagen var afgjort fra Sundhedsmyndighederne, idet madvareprodukter ikke må indholde tilsætninger af vitaminer!!... Myndighederne og erhvervsfolk i England truede med at boycoyte landsprodukter, bacon og svineeksporten til Storbritanien, hvor MARMITE markedsføres. Det resulterede efter et par år, at så kunne man igen købe MARMITE, men med begrænset B12-vitamin, som er vigtigt for vegetarer og veganer? 

Mange produkter blev fejet af hylderne i helsekostforretningerne og skal nu godkendes af Sundhedsstyrelsens (læger), selvom de bliver købt over internettet og landegrænser? Det samme gælder for lægemedicin som f.eks. melatonin, som oprindelig er et naturmiddel og som findes i mange planter, produktet kan købes i håndkøb i Sverige og U.S.A. og hjælper mod alvorlige søvnforstyrrelser. Produktet bliver brugt som jetlag, personale blandt piloter, nattevagter som f.eks. læger, sygeplejesker som lider af søvnforstyrrelser m.m.

I 1890èrne opdagede man, at dyr og mennesker, der udlukkende indtog føde bestående af fedtstof, æggehvide, sukker og mineraler kun kunne opretholde livet i en kortere periode. Det samme kendte også de græske fillosoffer bl.a. Thales m.fl.. 

Tryk på linket her Ionterapi og husk at vende tilbage til denne side, som er vigtig læsestof!!.....

Vitaminer har en "kraftvirkning" og hvis de livsvigtige negative "IONERNE" mangler  i de grundstoffer (mineraler), der bærer eller forstærker vitaminstrålingen, fører det til sygdom, ja enddog døden, siger vore egen dygtige videnskabsman dr. phil Emiel Rasmussen i sin bog fra 1933 "Grundstoffernes stråling". Hvis maden foruden mineraler ikke indeholder tilstrækkelig med vitaminer fra oktober til juni bliver vi syge?. Og det samme gælder for den mad vi indtager, hvis der er for mange "antagonister" i form af tilsætningsstoffer, forurening fra luften (tobaksrøg) eller det vand vi drikker i form af giftstoffer eller sprøjtegifte m.m.? 

Til hvert enkelt vitamin svarer en ganske bestemt bølgelængde der er identisk med det bestemte mineral og dens grundstrofstråling. Det må forundres, siger vor egen naturvienskabsmand dr. pihl.. Emiel Rasmussen, i bogen "Grundstoffernes stråling" fra 1933, at vitaminforskerne og lægerne ikke forlængt har set den virkning mineraler, fedt (livsvigtig olie) og vitaminer har? Har man først opfattet, at vitaminkaften blot er en form for den evige "Urkraft", der bor i alle grundstoffer, så vil man samtidig forstå, at vor nærværende liste over vitaminer i virkeligheden er ganske tilfældige og vilkårligt, idet den udelukende tager hensyn til stofferne, som vi kan risikere at optage i for ringe mængde af p.g.a. giftstoffer i den mad vi spiser. Mange kunstige  farve- og tilsætningsstoffer i den industrialiserede mad vi indtager til daglig er "blottet" eller ødelagt af skadelig stråling som kaldes antagonister. Det samme sker, når vi bruger en mikrobølgeovn, hvor maden bliver bombarderet af frekvenser "antgonister" i form af stråling, der ødelægger de livsvigtige negative "IONERNER". Det moderne menneske, bliver derfor snydt af den industrilaiserede mad, der er fyldt med stoffer som ødelægger vitaminer, mineraler og livsvigtige antioxidanter (ioner)? Satan værk (giftstoffer), der overalt i naturen bliver smidt i så store mængder på markerne, så det tager hundredevis af år at nedbryde. I stedet ophobes giftstofferne i vores dyr, afgrøder som f.eks. korn, græs og bladgrønt som et lag, der forhindrer sollysets omsætning. Landmændene klager over, at deres afgrøder slår fejl, og deres dyr bliver syge, men de er ofte selv skyldige. De nedbryder naturloven og kan ikke se, at deres høstudbytte ikke svarer til forventning p.g.a. af unødige anvendelse af kunstgødning og kemikalier m.m.. Økologernes afgrøder mistrives ikke, fordi de kender naturlovene og høster større udbytte og fortjeneste, heraf stigende priser på deres helseprodukter. Vi mennesker er blevet trætte af den mad, der ikke smager som i gamle dage. Dyrerne kan fornemme det "dårlig" og forurenet mad langt mere end mennesket, sidstnævnt som har tabt sine smagssanser!!.....

Tryk på linket: Hippie kultur

Nyder du livet lidt for meget

Når man lever for godt, kan man nemt se og mærke det. Men nu er der hjælp at få med cholin, der bidrager til en normal leverfunktion. Til daglig tænker du sikkert ikke over, at du har en lever, men leveren er afgørende for dit stofskifte og nedbrydning af giftstoffer. For mange kulhydrater, for meget alkohol og fed mad sætter din lever på hårdt overarbejde

Lad ikke hverdagen blive en byrde

DE SPÆNDENDE FEDTSYRE SOM GØR DIG YNGRE

Kilde: G.I.N. klimatolog, naturapat og økolog siden 1976

 

Med alderen forringes blodtiførelsen til de små blodkar i hjernen, hænder og fødder. Dette kan være årsagen til at man ikke husker så godt, at koncentrationen begynder at svigte, at man hurtig bliver træt og at man kan blive ramt af svimmelhed, bevægelsessvigt m.m.

I disse år koncentreres en stor del af sundhedsforsningen verden over i fedtsyre fra fisk. Bedst kendt har levertran været populært i snart 100 år. Men de sunde fedtsyrer kan også komme fra andre kilder.

Franskmanden Yves Ponroy har i mere end 20 år forsket i en speciel gruppe fedtsyre fra planteriget. De er specielle og ekstra gode, fordi de til forskel fra andre kendte fedtsyrer fra havdyr består af meget lange kæder. De er godt til hjernevindinger. Oprindelig var hans fedtsyreforskning tiltænkt mennesker med hjerneskade, som f.eks. kan opstå efter brug af organiske opløsningsmidler eller misbrug af f.eks. alkohol. Men forskningen har også vist, at stressgener og koncentrationsvanskeligheder kan mindskes i løbet af kort tid med specielle naturlige fedtsyrer, lecitin, cholin. m.m.

Vores hjerne vejer kun 1200 gram, men det er den, der styrer hvert enkelt menneske. Alt, hvad et menneske kan, programmeres via hjernen. Der er mange forskellige centre i hjernen, men i hver hjerne- og nervecelle og i strukturerne inden i cellerne og kontaktpunkterne mellem cellerne, er der membraner. Disse membraner har en meget proøs og ømtålig struktur, og de er en stor delt vedkommende opbygget af vigtige fosfolipider.

At forstå fedtsyrernes opbygning og deres indbyrdes arbejde er svært tilgængeligt stof. Men splitter vi det hele op i delfunktionerne, får man øje på f.eks. lecithins og cholins rolle i kroppen. Licithin er medlem af en gruppe stoffer, man kalder fosfolipider (lipid = fedstof), og lecitin hører til blandt de vigtigste, da de indgår i hele cellemenbranens opbygning hos dyr, mennesker og sågar planter. Lecithin indeholder en stor mængde fosfatidyl-cholin, og det er vigtigt for at forstå, hvilken funktion det har i kroppen.

Helt fundamentalt er det netop dette fedtstof (lecithin), der sikrer, at forskellige næringsstoffer, herunder andre typer fedtstoffer, bliver transporteret ind i cellerne , og det er også her i cellemembranen, der skal være en elasticitat, så cellens affaldsstoffer kan bæres ud til cellen. Disse fosfolipider sørger hele tiden for at danne nye cellemembraner, forny de gamle, men er også involveret i kommunikationen mellem cellerne. Med andre ord er lecithin i moderat mængde helt unndværlige for alt liv i kroppen.

 

Immunterapi

Læger skal være gartner

Milliarder af bakterier

- lever i små kolonier overalt fra svælg til storetå. De er så meget i overtal, at du genetisk set kun udgør en procent af din krop. De små mikroorganismer kan rumme nøglen til fremtidens behandlinger, som vil begynde med en kortlægning af din bakterieflora.

I stedet for at tæppebombe alle bakterierne med antibiotika og medicin peger forskerne på, at lægerne i stedet skal til at være "gartnere", der skal luge ud i ukrudsbakterierne og gøde nyttebakterierne. Denne opfordring kommer fra Alexander Khoruts fra Universitet of Minnisota i USA, og i 2010 offentliggjorde han banebrydende resultater af en noget specielt transplantation af en rask persons afføring ind i tarmen på en livstruende patient med diarre. Lægen beskrev en patien, der var ramt af en svær diarre og var blevet indlagt. Trods et arsinal af antibiotika kunne lægerne ikke få bugt med den Clostridium difficile-infektion, der var årsag til diarreen, og i løbet af otte måneder tabte patienten 30 kg. Hun forsvandt bogstaveligt talt ud i kloakken, og ifølge Khoruts var det et spørgsmål om tid, før hun ville dø. Han kortlagde hendes tarmflora, som viste sig at være spækket med unyttige bakterier, der ikke hører hjemme i tarmene.

50procent af vores afføring er ikke madrester, men bakterier, vi ikke længere har plads til, så det gælder om at tynde ud i rækkerne med afføring vi ikke har brug for? Hos den indlagte dame på hospitalet havde de fremmede organismer kvalt alle hendes normale beboer af livsvigtige bakterier. Lægen Khoruts besluttede at transplantere tarmfloraen fra en rask person (patientens mand) ind i den syge kvindes tarme, Allerede dagen efter transplantationen (en saltvandsindsprøjtning med lidt af hendes mands afføring) stoppede diarreen og to uger senere havdede normale bakterier fortrængt Clostridium difficile. Siden harKhoruts gentaget succesen på 13 patienter, så resultatet er ikke et enestående tilfælde, men givet et blik ind i en fremtid, hvor det bliver afgørende at tage "temperaturen" på mikrobiomet.

Fire grupper bakterier reagerer i kroppen

Vores krop er domineret af fire grupper af bakterier - Actinobacter, Bacteroidetes, Fimicutes og Proteobactica - og inden for her gruppe findes et væld af årter. Bakterierne har forskellige tilholdsteder afhængigt af opgaverne, de løser for os.

Vi fødes helt uden bakterier

Vi har groft undervuderetmikrobiomets artsrigdom og mangfoldighed, og nu står det klart, at de små usynlige væsner bor overalt på os og holdes i skakt af vores immunsystem. Vores krop er tilsyneladende en stor planet med mange små lokale økosystemer af bakterier. I munden er sammensætningen af bakterier f.eks. forskellig på tungen, ganen, drøblen - og sågar de forskellige sider af tænderne.. Vi fødes ikke med et mikrobiom, men babyer er som bakteriemagneter. Så snart vi kommer til verden, klister bakterierne til os fra moderen, faren, søskende, bedsteforældrer, kæledyr og omgivelserne, så vi får vores helt individuelle mikrobiom. 

Nye navne giver sunde bakterier

Jeg har en forventning om at få en klar dom for misrøgt af mit mikrbiom. Tarmfloraen lever som bekendt at det, man spiser og du er hvad du spiser, og som mange andre i begyndelsen af 40èrne spiser jeg for meget og forkert, drikker alkohol og ryger m.m. eller rører mig for lidt. Så jeg kan godt have mine bange anelser for livet i behold.

Jeg trøster mig med, at de seneste undersøgelser tyder på, at jeg ved at ændre min livsstil og spisevaner ikke bare kan gøre mit mikrobium sundere og bedre til at skaffe de vitaminer og de byggeklodser, kroppen har brug for. Jeg kan måske også få indskudt slankekur, der sætter skub i stofskiftet og hjælper med at smide de overflødelige kilo på sidebenene.

Bakterieceller findes i vores krop for hver af vores egne celler

Tarmfloraen er langt den største del af vores mikrobiom og dem har vi bilioner af og forskerne har kortlagt ikke mindre end 3,3 milioner forskellige bakterier i tarmfloraen fra 124 personer. Antallet er mere end 150 gange så stort som vores egne cellers 20.000-25.000 gener og er en gigantisk udvidelse af vores genetiske værktøjskasse. Værktøjer, vi f.eks. bruger, når bakterier danner vitaminer og esentionelle fedtsyrer - stoffer (omega 3, 5 og 9), vi ikke kan klargøre, og men som vores celler ikke selv kan danne. Bakterierne kværner også komplekse kulhydrater og lader os nyde smulerne i form af små molekyller som eddikesyre, myresyre og smørsyre. Uden bakterierne ville 30-40 procent af maden passere lige igennem uden at blive omdannet og ryge lige ud i kloarksystemet. Derfor lyder det logisk at mikrobiomet kan have indflydelse på vores kropsvægt.

I årtier er bakterier mest blevet opfattet som årsag til sygdomme og noget, der bare skal fjernes. Men i de seneste år fra (2010-2018) er forskningen i kroppens bakterier nærmest eksploderet og giver et meget anderledes billede af dem som helt afgørende for vores sundhed og død. Frem for at opfatte bakterierne som blinde passagerer ser forskerne dem nu som et organ i vores krop (i mave- tarmsystemet). De er så talrige, at vi for hver eneste af vores egne celler har ti bakterier. Forskerne kalder organet for "mikrobiomet" og betragter det som et økosystem, som ikke må forstyres af kemiske stoffer uden for vores eget "kend dig selv" system, idet forskerne betragter  vores celler gennem årtusinder evolutionært parløb har udviklet som et tæt sammenspil. Ubalancer i sammensætningen af mikrobiomet påvirker vores velvære, og som nye fund peger på, kan det føre til en bred vifte af dårligdomme som fedme, astma, Hortons/hovedpine, sukkersyge, kræft, hjerte-karsygdomme, mavesygdomme og skelerose.

Kilde: Sund Forskning, Illustreret Videnskab, livsstilekspert og økolog G.I.N

 

Forviring blandt forsker, læger og kaffeelsker

 

PRESSEMEDDELSE: KAFFE, SUNDHED OG SYGDOM

 

www.VIDENSRÅD.DK   for Forebyggelse 26. maj 2012

Kaffe med sundhedsgevinst?

Kaffe er uskadeligt og kan ligefrem være godt, skrev VIDENSRAAD et halvt år før Ny bekymring over kræftfremkaldende stof akrylamid blev fundet i kaffe og andre fødevare?

Ny rapport fra www.VIDENSRAAD for Forebyggelse viser, at kaffe kan reducere risikoen for flere kroniske sygdomme, men har slet ikke taget højde for kræftrisiko bogstaveligt:

Danmark er en af de mest kaffedrikkende nationer i verden. Hver indbygger drikker i gennemsnit 3-4 kopper kaffe om dagen. Borgernes og mediernes interesse for den mørke mokkadrik er stor, og i årtier har sundhedseksperterne (forskerne) diskuteret, om kaffe er sundt eller ej.

"Da danskerne drikker meget kaffe, er det oplagt at se på, hvad forskningen viser om kaffen for sundhed og sygdom. Med denne rapport får vi rydet op i nogle af de kaffemyter, der jævnligt dukker op i medierne", siger Morten Grønbæk formand for Vidensråd for Forebyggelse.

Vidensråd for Forebyggelse har gennemgået den videnskabelige litteratur og samlet resultaterne i rapporten  "Kaffe, sundhed og sygdom".

Helt overordnet kan man sige, at kaffe er uskadeligt? Meget tyder ligefrem på, at det i nogle tilfælde er gavnligt for helbredet" foreslår professor Kjeld Hermansen, der er hoved forfatter til rapporten.

Rapporten konkluderer, at et moderat kaffeforbrug har en beskyttende effekt på udviklingen af flere kroniske sygdomme. Der er f.eks. overbevisende dokumentation for, at tre til fire kopper kaffe om dagen beskytter mod udviklingen af type 2-diabetes og Parkison sygdom med 25% eller mere. Nyere studier tyder også på at kaffe kan reducere risikoen for blodprop og blødning i hjernen med 10%. Andre studier peger i retning af, at kaffeindtag sænker den samlede risiko for kræft og beskytter mod Alzheimers sygdom, selvmord, depression samt kræft i mundhule, svælg, lever, tyktarm, endetarm og livmoder - men her er der brug for mere forskning!!........?

Tilgengæld viser rapporten også, at der er nogle få grupper, der skal være lidt varsomme med kaffeindtag. Koffein kan have en angstfremkaldende virkning hos personer, der i forvejen har en angstlidelse. Gravide kan med sindsro have en kaffeforbrug svarende til ca. tre kopper kaffe om dagen, men det er usikkert, om større indtag kan være skadeligt. Desuden er den en øget risiko for knoglebrud blandt personer med et lavt kalciumindtag. Men det er en lille gruppe, da de fleste dansker får tilstrækkeligt kalcium.  

"Ud fra resultaterne er der altså ingen grund til at fraråde folk at drikke kaffe, snare tværtimod, siger  Kjeld Hermansen

Formand for Vidensråd For Forebyggelse Morten Grønbæk

Overlæge, professor dr. Kjeld Hermansen  

Et halvt år efter i november kom denne rapport, der siger det modsatte om kaffeindtag? Skal vi tro på Vidensråd For Folkesundhed, der har fået forskningspenge for Tryg Fonden og Lægeforeningen?

Personer med gigt, kræft, søvnforstyrelser i forbindelse med lavfrekvent lyd, nervebetændelse og depresion bør undgå kaffe?

Ny bekymring over kræftfremkaldende stof alkryalmid i daglige fødevare til diskussion i Folketinget!!....

Stoffet alkrylamid bliver dannet, når mad tilberedes i industrien og i køkkenet. Dansk forskning viser en sammenhæng mellem alkrylamid et kræftfremkaldende stof ved høj temperatur f.eks. ved kafferistning, gril, stegning og bagning ved morgenbrød, boller, rugbrød, knækbrød, ristet toustbrød, kager, chokolade, chips, prommesfrits, morgenmadsprodukter f.eks ristet museli o.m.a.

Kaffe er den rene nervegift

Kaffe har i de sidste 10 år været opreklameret og femhævet  for at være sundt at indtage, idet kaffe indeholder mange antioxidanter?
Men kaffe er en sort drik, der under ristning får den til at indeholde et skadelige stof alkrylamind og koffein lige som cola, der ødelægger nattesøvnen hos mange som elsker den nydende drik og kaffe, men oprindelig er en gift på fordøjelsen?

Kaffeplanten er ikke en urt eller frugt som sådan, men en busk som er lavet af bønner? Kaffeorganisationen National Coffe Association of USA oplyser, at kaffe ikke er lavet af bønner, men af knækkede bønner. Kernerne kommer fra knækkede bær, der vokser på træer. Kernerne i mange tilfælde er ristet så meget, at det er en yderst skadelig drik. Kaffe kerner vokser i det meste af Asien, hvor man anvender sprøjtegifte, undtagen økologisk dyrket kaffe? Den har altid været fremhævet i de fleste religioner for at være en skadelig begivenhed p.g.a. koffein?

På Bibelens første blad (1.Mos.1,29) står der, at Gud sagde: "Jeg giver dig alle urter på hele jorden, som bærer frø, og alle træer, som bærer frugt med kerne; de skal være eder til føde!!...
Men kaffeplanten er hverken en urt eller træ, men en busk med (grøn frugtkerne), som forvandles ved ristning (forbrænding), derfor har den været betragte som skadelig at bruge, hverken godt til føde eller drikke. 

ifølge Det Gamle Testamente?

Jeg er døren siger Jesus; om nogen går ind gennem mig, han skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud (inkarnation) og finde føde.

Joh.10,9 ; Hebr.10.19

Bliv i mig, så bliver jeg også i jer (inkarnation). Ligesom grenen ikke kan bære frugt af sig selv, men kun hvis den bliver på vintræet, således kan I heller ikke uden I bliver i mig.

Joh.15,1-4

Af deres frugter skal I kende dem. Kan man plukke druer af tjørn eller figner af tidsler?

Matt.7,16-20.

Vær forsigtig med kaffe og te

Det skader ikke at være forsigtig i sin omgang med kaffe, te, cacao og den slags. Disse planter indeholder nemlig kofein, der et stof med mange intersante egenskaber. Kofein bruges for i øvrigt også i mange af den ortodokse lægekunst smertende mediciner.

Den generelle fysiske og psykiske stimulering, som kofein giver mennesker, er velkendt og minder meget om effekten af flugt hormonet adrenalinet, der produceres i binyrerne. Mindre kendt i befolkninger er det, at kofein står på den internationale dopingliste. Idrætsfolk og cykkelryttere må passe på, at mængden af kofein i urinen ikke overstiger 13 mikrogram pr. liter.

"Normalt halveringstid for kofein i kroppen er ca. fire timer, men der kan gå helt op til 7,5 time, alt afhængig af hvor meget kaffe man drikker. Radiodoktoren anbefaler ikke kaffe ved generalt søvnløshed og udtaler: Kofein gør det svært at falde i søvn. Mange mennesker skal helst ikke drikke kaffe, te, kakao og cola om aften. Det er også en dårlig idè at indtage medicin, som giver søvnforstyrelser. Sovepiller er ikke et godt middel, fordi det ødelægger søvnkvaliteten. Mange ældre tager sovepiller, og det gør, fortæller han, at de er svimle til langt op på ad eftermiddagen. I stedet anbefaler han melatonin, men man kan også danne mere melatonin selv ved at spise sundt, så man får nok af aminosyren tryptofan, der via 5-HTP vidre omdannes til stresshormonet serotonin, som er humørstoffet. Normaldosis melatonin ved sengetid er 2-3 mg.

Kofein forstærker både udskillelsen og virkningen af en gruppe stresshormoner der kaldes katakolaminer, der igen kan medvirke til, at man er vågen, kan fremkalde hjertebanken og forhøjet blodtryk.

 

Visse læger advarer derfor patienterne, der bruger visse typer blodtryksreducerende mediciner mod at drikke for meget kaffe eller kinesisk teblade. Koffeinet reducerer også virkningen af sovemidler og kan hos enkelte frembringe angstfornemmelse. Det sidste lyder mærkeligt, men en mulig forklaring er, at koffein bevirker, at man kan holde sig vågen og med bekymringer for fremtiden, Angst kan også karaktiseres ved, at man er overvågen - så kroppen er i total alarmberedskab.

Mennesker med panikagtig angst har lettere ved at aktivere den sympatiske del af det autonome nervesystem, og det er det samme der sker, når kroppen gør sig klar til at møde en ydre fare i kamp eller flugt og overlevelse. Kognativ helbredelse er den bedste måde, at bekæmpe angst og stress på.

Kræftfremkaldende stoffer i kaffen

"Hvis kaffe skal være sundere, er der brug for forskning indenfor kafferistning". Med mere forskning kan man både optimere indholdet af antioxidanter og samtidig begrænse det meget sundhedsskadelige stof alkrylamid, siger Leif Skibsted, professor i fødevarekemi, Københavns Universitet: "Jo mindre ristet kaffen er, jo flere af de naturlige antioxidanter er der i kaffen.

Antioxidanter bliver nedbrudt ved ristning, hvilket også skete med kaffe fremstillet af korn under og efter anden verdenskrig. Dengang anvendte man hele korn ved at  ristete dem så de blev brændte med mærkaten "Ricks of Danmark"?

Hvad siges der om stråforkorter i kaffen, som også slår bierne ihjel?

_____________________________

Alkrylamid som findes i kaffe har vist at være kræftfremkaldende ved dyreforsøg. Det "hormonforstyrende stof" dannes, når fødevarer steges, bages og ristes. Jo mere bruning af fødevaren, jo mere alkrylamid.
Det "hormonforstyrende stof" alkrylamid er fremstillet siden 1954 ved katalytisk hydrolyse af akrylonitril og er hovedsageligt blevet anvendt il fremstilling af polyakryl til vandresning og som fugtbariere ved cementarbejde.

Alkrylamid fra kaffe udgør den største andel cirka en femtedel af vores samlede alkrylamidindtag. Så folk der drikker mange kopper kaffe om dagen, får endnu mere af de skadelige "hormonforstyrende stoffer" i sig.

                                     _____________________________

Varmebehandling af mad og drikke har længe været skadeligt for helbredet?

Varmebehandling har i tusinde vis af år været en central del i tilberedningen af vores mad siden mennesker blev i stand til at kontrollere ild for omkring 300.000 år siden. Den græske ioniske videnskabsmand Haralkit, var den første som beskrev ild som altings urstof. Bibelen Det Nye Testamente taler om ilden bl.a. i  Mattæus Evangeliet kap.7,16-19 og i Johannes Åbenbaring 14,10 ligeledes i Joh.15,5-8.

I køkkenet i dag er processer som kogning, bagning eller stegning, medvirkende til både fysiske og skadelige kemiske ændringer, der fører til forandringer i struktur, udseende, smag og lugt af vores madvarer, men også ubehageligheder?
Tryk på linket: Kræft af PAHèr og vend tilbage til denne sides læsestof om yderst farlig alkrylamid i bagværk, chips o.m.a.

                               ________________________________

Varmebehandling påvirker også biotilgængeligheden af mange næringsstoffer som bliver ødelagt, og medvirker endvidere til ødelæggelse af bakterier og visse toksiner (kræftfremkaldende), der kan være skadelige for mennesker.

Milliardreaktion i vores fødevare

Under opvarmning af de fleste fødevarer sker der en milliardreaktion, mange gange en brøkdel af formindelske af molekyller med markant indflydelse på udvikling af farvestoffer (karameliseret sukker) og flere hundrede forskellige aroma- og smagsstoffer, der kan være yders skadelig for mennesker og dyr.
Den farve og smag, vi finder i varmebehandlet fødevarer, kan i mange tilfælde tillægges Milliardreaktion, og nogle velkendte eksempler er karamel fremstillet af mælk og sukker (eller uden sukker), ristet brød, fritùre stegte kartofler, chips. Akrylamid er et neurotoksisk stof og anses for at være kræftfremkaldende efter omdannelse til glycidamid i kroppen. Svenske fødevaremyndigheder opdagede allerede i 2002, atakrylamid dannes i varmebehandlede stivelsesholdige fødevare som prommesfrits og knækbrød.

Da jeg (indehaver af denne hjemmeside) var 16 år og hjalp min far i Mønster Bageriet på Vigerslev vej 276 i Valby sagde han: Spis aldrig den karamel du finder på bagepladerne (brændt sukker), idet den sorte mørke farve er usundt for maven og meget giftig?
Den brune farve af øl (kogt malt), kulør, chokolade, kaffe, ahornsirup og puddersukker skyldes tilsvarende opvarmet processer; alle skadelige for en dårlig mave- tarmsystem!!......
Smagen af stegt kød, kiks, knækbrød, og bagværk generelt særligt mørkt rugbrød (brændt skorpe) er også eksempler på, hvor vigtigt Milliardreaktionen er i mange af vores tilberedte fødevarer; alle skadelige for en dårlig mave- tarmsystem.
Alkrylamin dannes ud fra aminosyren asparagin og reducerende sukkerarter som glykose og fruktose i forbindelse med bruningsreaktion ved temperaturer over 120 `C.
Lugten af popkorn er velkendt, og man kan sige, at farve og smag af produkter af Milliardreaktion er kendt af nok alle. Den bidrager til forventningen og glæde ved at spise, men i forbindelse med varmebehandling dannes ved  Milliardreation i mange tilfælde uønskede stoffer, der er skadelige for vores helbred, og vores viden omkring Milliardreaktionen er stadig aktuelt i dag!!..

Kilde:
LMFK-bladet, nr 6, november 2010
redigeret af Ph.post.doc Rikke V. Hedegaard og
prof. i fødevarekemi Leif H. Skibsted,
Fødevarekemi, Institut  for Fødevarevidenskab,
Københavns Universitet.

                                ________________________________


Danmarks Tekniske Universitet:
Kaffe og morgenbrød kan give kræft.

Både brød, boller og morgenmadsprodukter kan være et farligt bekendskab. DTU Fødevareinstitut advarer nemlig nu i pressemeddelser om, at stoffet akrylamid, der findes i en række fødevarer, kan være kræftfremkaldende.
- Vi kan med meget stor sandsynlighed sige, at der er en sammenhæng mellem fødevarer, der indeholder akrylamid, og så kræft, siger Jørgen Schlundt, direktør på DTU`s Fødevareinstitut, til DR Nyheder.

Alkrylamid er et stof, der dannes, når visse fødevarer bliver varmebehandlet.
Tryk på linket og læs afsnittet om Oblatbrød her: www.vitanyhed.dk/55835471 - vend tilbage til denne side ved at trykke på den blå pil oppe i venstre hjørne.

Man kan spørge sig selv, om præsterne har været med til at forgifte mennesker der har spist oblatbrød, idet man i Sverige i 2002 ved et tilfælde fandt ud af og havde allerede dengang en stærk mistanke om, at man havde fundet et kræftfremkaldende stof i knækbrød, og nu i dag i chips, kartoffelpinde og måske også oblater, der deles ud i kirken ved altergang?

Vi er nød til at få regulering på området. Altså indføre grænseværdier - så industrien begynder at arbejde på at få nedsat alkrylamid i deres fødevare, lyder det fra eksperter på DTU. De har nu skrevet til Den Europæiske Fødevaresikkerhedsmyndighed (EFSA) for at få EU til at se på, hvad man kan gøre ved det giftige stof alkrylamid i samarbejde med både de tyske, franske og svenske fødevareinstitutter. 
Også tidligere fødevareminister 2012 Mette Gjerskov (S) bakker op i kampen: 
- Jeg lytter til DTU Fødevareinstituttet, når de viser ny forskning, der peger i så fald på en bekymring, siger hun til DR Nyheder. Hun vil derfor ifølge DR tage kontakt til EU og få klarhed over, hvad der kan gøres. Men det er slet ikke nok, mener Enhedslistens gruppeformand og miljøordfører Per Clausen.
- Det er ikke tilstrækkelig, at fødevareministeren tager sagen op i EU. Vi kan ikke vente i halve eller hele år på EU-systemer. Der skal gribes ind omgående i Danmark, skriver han til Ritzau.
Per Clausen har derfor stillet ministeren et pargraf 20-spørgsmål i Folketinget om sagen.
/ritzau/
      

Dr. James E. Enstrom fra University of Californien i Los Angeles gjorde i midt af 1970èrne en undersøgelse af den religiøse kristne menighed mormonernes levevis og satte den i forbindelse med forekomsten af kræft. Dengang tvivlede to danske forsker på, at kaffe kunne give kræft? Mormonerne forsager alkohol, tobak og narkotika, men også kaffe og den traditionelle kinesisk the. De har et beskedent kødforbrug, mange spiser slet ikke svinekød, og de spiser meget fuldkorn og mange frugter. Det viste sig også, at dødeligheden for kræft blandt mormonerne gennemsnit er 25 procent lavere for mænd og 28 procent for kvinder end det øvrige U.S.A. Lignende kostbegrænsninger findes ikke for hos katolikker, protestanter Jehovas Vidner og andre religiøse kristne sekter+

 

 

 

 

Tidligere jernmangel blandt fødende kvinder. Tryk på linket her: Sæby Jernkilde

Vi bombarderes daglig af meget farlige kemikalier og industrisalt i den mad vi indtager?

Kilde: Kiwi, religionsforsker i kulturhistorie, klimatolog og økolog siden 1976

Giftige teenagere

Man har længe vidst, at der var yderst farlige kemikalier i omløb i voksne menneskers blod og kroppe som arbejder i den kemiske industri - men at det også stod galt med børnene er først dokumenteret og kommet frem i 2004. Børnene er mere forurenet af kemiske stoffer end voksne, men almindelig sund fornuft siger, at stofferne må koncentreres i kroppen, jo ældre man bliver?

Den britiske afdeling af WWF Verdensnaturfonden, der i 2004 har undersøgt syv britiske familier i tre generationer konkluderer, at man i Storbritanien og dermed formentlig i hele den vestlige verden har en generation "toxic teens" - forgiftet teenager.

Den kemiske cocktail i kroppen på børnene bestod af alt fra pesticider med organiske klorforbindelser, PBC-stoffer (dioxin), bromerede flammehæmmer over phtalater til perflourinerede kemikalier. Op til 75 forskellige og meget giftige kemikalier fandt forskerne i børnene.
I en kommentar til undersøgelsen siger den danske ekspert på området, professor i miljømedicin ved Sydfynsk Universitet og Hardvad University i USA, Philippe Grandjeam, til Politiken:
"De fleste stoffer er svært nedbrydelige, og børn er særlig følsomme over for kemikalier. Man bør derfor tage særligt hensyn til dem, når man tilrettelægger forebyggelse og lovgivning".

Den unge 33 årige venstremand i 2009 miljøministeren Troels Lund Poulsen siger i et åbent brev til Politiken, hvordan kimi i omgivelserne er blevet et nuværende problem for ham. Jeg er selv en del af den generation af mænd, der har en lav sædkvalitet og vil bede EU om at sætte en stopper for den kemiske cocktail, som vi omgiver os med til daglig, når vi vasker vores hår og spiser mad med E-nummer i. Det er en af grundene til, at han tager emnet op på et møde for EU`s 27 miljøminister demn 25. juni 2009.
En ny undersøgelse i 2009 har vist, at den samlede cocktail af hormonforstyrende stoffer har en skadelig virkning på mænds prostata, sædkvalitet og får piger helt ned til otte år til at få menstrutation?

De "nyere" kemikalier "hormonforstyrrende stoffer" i børn og voksnes kroppe i mindre omfang er blandt andre: bromerede flammehæmmer, perflourinerede kemikalier, phtalater, flourstoffer, sprøjtegifte, dioxin m.m..
Mange af de hormonforstyrende stoffer stammer fra den petrokemiske industri, er baseret og fremstillet på olieprodukter !!....

Kilde: klimatolog, oliefyrs- og forbrændingstekniker
Indehaver af denne 123.hjemmeside
www.vitanyhed.dk "Kend dig selv"


Hormonforstyrende stoffer og "sprøjtegifte" går direkte i drengens kønsorganer.

Godkendte sprøjtemidler er den sandsynlige årsag til, at kvinder, der har været i berøring med midlerne, har født drenge med små kønsorganer. Det viser en dansk undersøgelse, hvis mødre har arbejdet i blomstergartneriets væksthuse under graviditeten, skriver Berlinske Tidende d. 17. dec. 2008. Læs historien længere nede på siden. 


Hormonforstyrende stoffer forvirrer
29. november 2011
Forbrugerne efterlyser mere viden:
kilde:http://www.forbrugerkemi.dk/nyheder

Selvom de fleste danskere har hørt om hormonforstyrende stoffer, er to ud af tre danskere i tvivl om, hvordan de undgår dem. Det viser en ny analyse af danskers viden og holdning til hormonforstyrende stoffer, som Forbrugerrådet har lavet. Men der er heldigvis råd at hente på forbrugerkemi.dk (link øverst i venstre hjørne), hvis det er det, du har brug for. Her på denne side, vil jeg gøre læserne opmærksom om hormonforstyrende stoffer vi alle bombarderes af til daglig og som jeg har haft berøring med eller kendskab gennem snart 40 år og som følge af en alvorlig sygdom, følsom forgiftning med dioxin på min krop!!...........
Tryk på linket her:
www.vitanyhed.dk/12158289


Sammenfatning og konklution

Alle mennesker udsættes for kemiske stoffer i dagligdagen fra kilder som fødevarer, lægemidler, indeklima, kosmetik, og andre forbrugerprodukter, som vi omgiver os med i hjemmet, i forbindelse med fritidsinteresser og på arbejdspladsen. Blandt de 100.000 af kemiske stoffer,man kan tænkes at blive udsat for i dagligdagen, er nogle vist at virke "hormonforstyrende" hos forsøgsdyr. Disse stoffer mistænkes for også at være hormonforstyrende hos mennesker og for at være medvirkende årsag til bl.a. kryptorkisme (manglende nedstigning af testikler til pungen) og hypospadi (misdannelse af penis) hos drengebørn, tidligere indtræden i pubertiden hos piger samt lav sædkvlitet, øget forekomst af testikelkræft og nedsat niveauer af det mandlige kønshormon hos mænd.
I et projekt der blev undersøgt, hvilke mistænkte hormonforstyrende stoffer hos kvinder i den fødedygtige alder kan være udsat for, som forbruger. Nogle af de mest følsomme perioder hos dyr, fisk og mennesker er fostertilværelsen og betydningsfuld udvikling, som kræver, at der er balance i de hormonsystemer, der er involveret i de regulering af de forskellige udviklingstrin.I en undersøgelse blev et projet fokuseret på den gravide kvinde, da hendes udsættelse for mistænkte hormonforstyrende stoffer kan give et billede af, hvad hendes foster kan væreudsat for i følsomme perioder af dets udvikling. Kvinder, der ønsker at blive gravide, er medtaget i målgruppen for den efterfølgende informationskampagne, fordi man typisk er gravid i 14 dage før man ved det,og fordi nogle mistænkte hormonforstyrende stoffer ophobes i kroppen og kun udskilles meget langsomt. En udsættelse lang tid før graviditeten kan derfor have betydning for hvad et kommende foster kan blive udsat for.

Læs f.eks. dette link og vend tilbage til denne siden:

Farlig PCB-gift

Projektet i undersøgelsen der lægger op til "hormonforstyrende stoffer" i en informationskampagne, der inddrager rapportens konklusioner kommer med handlingsanvisende råd til  gravide kvinder, der gerne vil være gravide. Der blev i den forbindelse udvalgt en række kemiske stoffer som mistænkes for at have hormonforstyrende effekt. De hormonforstyrrende effekter, som er omfattet, er antiandrogene (nedsætter produktionen af eller blokerer for virkningen af mandlige kønshormoner i testiklerne), østrogene (indvirker på balancen af kvindeligt kønshormon østrogen) og/eller thyreoideahormonforstyrrende  (forstyrrer virkningen af skjoldbruskkirtlen (thyreoideas) hormoner).


Forstørret prostata

Hos middelalderne mænd og hos enkelte unge har man fundet godartet vækst af prostavæv der kaldes for benign prostahyperlasi og forkortet BPH.
Ved godartet forstørret prostata har man ofte to typer af symptomer fra urinvejene: lagringssymptomer og tømningsproblemer i nogle tilfælde på grund af "hormonforstyrrende stoffer". BHP udvikler sig langsomt og kommer snigende, men symptomerne er ofte meget generende, idet der lukkes af for vandladningen i utide.
Ved forstørret prastata vil der blive taget urinprøver og blodprøver. Andre undersøgelser kan være nødvendige ved benign prostahyperlasi (BPH) ved godartet vækst af prosta som er en kirtel.
Ultralyd af prostata og Cystoskopi er de mest anvendte foruden blodprøver og urinprøver. Ved Cystoskopi føres et kikertrør gennem prostata og urinrøret til blæren.
Biopsitagning - for at bedømme om tilstanden skyldes godartet øget mængde prastatavæv eller prostatakræft, tages vævsprøver fra kirtlen via en nål, som føres ind gennem endetarmen. Vævsprøverne bliver senere undersøgt i et mikroskop for at bestemme cellevævet om det er angrebet af kræft.
To kopper kaffe var nok til at få bægeret til at flyde over?

 

Kilde: Kiwi religionsforsker i kulturhistorie, naturvidenskab, klimatologi og økolog siden 1976.

I 1976 drak indehaveren af denne blog vitanyhed.dk kun to kopper kaffe daglig, men kunne til sidst ikke forstå hvorfor man døgnet rundt, havde ondt i maven og fik konstant sure opstød, halsbrand, indtil jeg læste naturapat Axel O. Hansens  spændende bog? 

Han fortæller, at kaffe foruden brændte partikler (akrylamid) også indeholder skadelige purinstoffer som ikke er godt for gigtpatienter og at koffein er vanedannende. Koffein kendte jeg udmærket fra min far, som blev afhængig af koffein. I 1957-61 arbejde han på Burmeister & Wain Skibsværft, hvor han var skibsrigger og udførte arbejde med tov og taljer, hejseværk af stålplader, som blev firet ned i lasten på store skibe på BW Refthalvøen i København. Arbejdet bestod i, at hejse alt mulig ned i skibslasten på nye skibe til forbejdning af stålplader, svejsning. Her blev der arbejdet løst hele dagen med mejsel og hammer, så der opstod en voldsom larm af skadelig støj, dyb infralyd med nitteværktøj og svejsning. Igennem 7 timers arbejde med konstant hamren på skibssidderne af stål og nitning gjorde, at han fik kronisk hovedpine. Her opstod der dybe lyde i det lavfrekvent støjområde "infralyd" fra værktøj, motorer, svejseapparater m.m.. Næsten hver anden dag kom han hjem med voldsom hovedpine og på vejen hjem købte han 1-2 æsker hovedpine piller, som bestod af det samme indhold af koffein som i kaffe. Men pillerne var bare langt kraftigere end kofein i kaffe og som han åd dusin vis om ugen. Til sidst blev det en vanedannende sag, selvom han ikke arbejdede på Skibsværftet mere?

Fra 1957-61 blev jeg sendt i byen hver uge for at købe hovedpinepiller på det nærmeste apotekerudsalg, piller som var smækfyldt med overdosis koffein. Hans storforbrug skete gennem mange årtier, dengang jeg som 12 årige skulle være stikke rend dreng, idet jeg gik ca. 5 km frem og tilbage til det nærmeste håndkøbsapotek for at hente koffeinpiller til min far. Min søster på 16 år begyndte også at æde hovedpinepiller som slik og fik samme skæbne som min far, en slags pille narkoman ved indtage disse farlige koffeinpiller.  Hun arbejde på en meget støjende maskinfabrik, hvor man fremstillede snørrebånd. Hun led konstant hovedpine? 

Da jeg tilfældig i 1977 låner en bog af  min svigerfar, skrevet af naturapat Axel O. Hansen, får jeg øjnene op for hvor skadelige disse koffeinpiller og kaffe er, idet bogen heder "Og Satan Ler". Jeg kvitter fra den ene dag øjeblikkelig kaffe, kinesisk te, kakao og cola, som smækfyldt med koffein: Han skriver, at koffein virker på alle dele af centralnervesystemet, stærkest på storhjernen, som han kunne med sin fantastiske evne "øjendiagnosen".

Han beskriver at træthedsfølelse og søvnighed modvirkes ved bare en kop kaffe om aften og kan bortjage og fortrænge nattesøvnen, skriver han. Store doser koffein, 20-30 mg fremkalder ikke sjældent let tremor, hovedpine, let forvirring og lette delirier. I modsætning til alkohol og tobak er både kaffe og kinesisk the (blade) i besiddelse af en virkelig kunstig oplivende og opkvikkende virkning på legemet. Det er i dem begge det samme stof, der er virksom, nemlig koffein. Dets indflydelse på organismen består dog ingenlunde i, at den tilfører denne nogensomhelst energi udover, hvad den i forvejen ejer af skadelig stof. Når det virker oplivende, beror dette kun på, at det irriterer, ligefrem hidser nervesystemet til nye, kraftige anstrengelser, og således får sat fart på den hele livsvirksomhed.

Mange naturlæger har udtryktlig beskrevet det lige som Axel O. Hansen således, at kaffe og drik af kinesisk theblade, virker på legemet ganske som piskeslag på en træt hest? Ligesom de to i det foregående nævnte nydelsesmidler kan både kaffe og kinesisk theblade ved overdreven brug fremkalde en kronisk sygdomstilstand i legemet hos nogle. Den er kendetegnet ved en overordentlig stærk nervøsitet og urotilstand; særlig klager patienten over hjertebanken, undertiden fulgt af en stærk angstfornemmelse og urolig søvn eller hårdnakket søvnløshed. Men der kan også komme lidelser i førdøjelseskanalen, hyppigt i form af appetitmangel, men også jævnlig som kronisk katarh enten af mavesækken eller tarmen, hvis man drikker rigelig med kaffe. Hos kvinder er det vistnok ikke så få tilfælde af disse sygdomme, der er opstået på denne måde. Det er en kendt sag medicinsk, at et par kopper stærk kaffe godt kan øge hjertefrekvensen, ja fremkalde uregelmæssig puls, et forhold som af og til er benyttet af unge mænd, som gerne ville slippe for at springe soldat. Skikken med "jordemoderkaffe" oven på en fødsel er nok ikke blevet til for jordemoderens skyld, men for at give den fødende en opstrammer efter anstrengelserne, skriver han.

Da jeg læste alt om kaffes skadelighed på organismen kunne jeg efter få dage blive mine til tider hovedpine, voldsomme halsbrand kvit og mine maveonde, som jeg havde lidt af i mange årti uden at lægen kunne give nogen forklaring derpå? Jeg kvittede også smøger fra den ene dag til den anden? Dette skyldes, fordi min far til sidste blev narkoman ikke kun af hovedpine piller og smøger, men også af morfin efter en større lungeoperation. På Bispebjerg Hospital får han fjernet det meste af den ene lunge for kræft, som lægerne mener skyldes hans indtag af 40-50 cigaretter om dagen. Alt dette skyldes hans hårde og overanstrengte arbejde som bagermester dag og nat. Han knoklede og arbejdede op til 20 timer i døgnet og levede hovedsagelig af smøger, koffeinpiller for at holde sig vågen, sov ofte kun 4-5 timer og stod op om midt natten kl.3.00 for at udføre sit anstrengende arbejde som bagermester. Det holdt han kun til fra 1962 til 1966, hvor han til sidst bliver alvorlig syg af lungekræft og bliver opereret på begge lunger. To tredjedele lungevæv bliver fjernet på den ene og en tredjedel på den anden.

I 1980 14 år efter hans lungeoperation og morfinmisbrug dør han af prostatakræft 66 år gammel. Bogen "Og Satan Ler" gir mig  en hel del til eftertanke, hvilket også skyldes min faster, som i 1960èrne arbejde på et Apotek. Det var dengang, hvor man også solgte forskellige helbredende urter til naturlæger, har hun fortalt. Af min faster har jeg lært, hvor farlige de fleste lægemidler er bl.a. koffein, morfin, panodil o.m.a..

Tryk på linket: Den døde krop sladre

Kaffe er ristet brændte partikler, som indeholder farlige forbindelser af akrylamid og PAH?

Bierne og bestøvning af kaffeplante?

Eddikeholdigt mad ødelægger slimhinderne

Kemiske stof i dåsemad opfører sig som det kvindelige kønshormon Østrogen, og det kan bl.a. medføre brystkræft og dårlig sædkvalitet

Skriv på Google linjen: dr.dk/nyheder/penge/kontant/efter-tre-dage-paa-daasemad-farlige-stoffer-dukker-op-i-kontant-vaert

 

Efter tre dage på dåsemad: Farlige stoffer dukker op i kontant-værts urinprøver

Hvor finder vi hormonforstyrende stoffer der udvikler kræft?

Hormonforstyrende stoffer

I dag mistænkes mere end 500 kemiske stoffer som "hormonforstyrende" ifølge WHO, men kun meget få er blevet undersøgt tilstrækkeligt:

Bisphenol A

Anvendes i plast og indvendig i lakker til dåser og stoffet kan påvirke vores hormonsystem. Stoffet går under det forkortet ord BPA og er et organisk stof (indeholder kulstof), der består af to phenolmolekyler. I laboratorieforsøg med rotter som siges, at være et dyr man næsten ikke kan bekæmpe med gift, har man tilsvarende også ved mus ved høje koncentrationer af BPA (bisphenol A) fundet effekter såsom fosterdød, fald i størelsen af unger og fald i antal af levendefødte unger pr. kuld, nedsat vækst og forsinket kønsmodning.

BPA findes i polycarbonat. Plasten er klar og næsten brudsikker og benyttes i mange forskellige dagligdags produkter og embalage bl.a. kildevandsflasker, kølevandsbeholder, honning, sportsudstyr, medicinaludstyr, CDèr og elektronik.
Derudover anvendes stoffet også i expoxyplast, som bruges bl.a. som belægning i konservesdåser for at forhindre kontakt mellem indholdet og metallet i dåsen, der kan være skadeligt.
Mennesker udsættes hovedsageligt for BPA gennem kosten. BPA har vist sig at vandre over i fødevare fra beholder lavet af polycarbonatplast. Børn spiser og drikker mere på vægtbasis end voksne og belastes derfor relativt mere, hvis en fødevare eller drik indeholder BPA.

                                       ____________________________

En flaske kildevand er lige så vigtig for mange af os, som nøgler til hjemmet, mobiltelefon og kalenderen. Og vi danskere drikker rigtig meget vand i form af sodavand, saft- eller kildevand, når vi er på farten, og salget af kildevand eller postevand på flaske er skyhøjt i øjeblikket.

En masse kildevand på flaske der burde være sundt, er det ikke, viser amerikansk forskning i 2009. Indholdet af bisphenol-a i urinen stiger med 69 procent bare en uges brug, hvis du drikker vand af polycarbonat-plastflasker. Det skriver Institut for Miljø og Sundhed i sit nyhedsbrev i 2009.


Vandrer over i mennesket

Bisphenol-a er kræftfremkaldende og findes på både på EU`s liste over hormonforstyrende stoffer op på Miljøstyrelsens liste over uønskede stoffer. Stoffet er meget omdiskuteret, fordi det blev tidligere brugt i sutteflasker og nu (2009) er dokumenteret, at stoffet vandrer over i mennesket. Det er forskere fra Harvard Universitet, der står bag undersøgelsen. Resultaterne er offentliggjort i det videnskabelige tidskrift Environmental Heart Perspectives.

Drak kun af plast flasker

I forsøget deltog 70 frivillige forsøgspersoner. De var først igennem en resnings-uge, hvor de helt undgik at drikke væske af plastflasker polycarbonat. Urinprøver taget før og efter forsøgsugen viste, at indholdet af BPA i urinen var steget med to tredjedele. Forskerne konkluderer, at regelmæssig indtag af kolde drikkevarer fra flasker af polycarbonat vil føre til en betydelig stigning af BPA-indholdet i urinen, uanset om man også udsættes for BPA fra andre kilder. Så det kan være svært at gennemskue, om der er bisphenol-a i den plastflaske eller embalge i kosten, som du køber. Så det sikreste er, at købe sit vand på flasker. Mange er derfor begyndt, at drikke vand direkte fra vandhanen som er under kontrol fra vandværkerne!!....
Stoffet Bisphenol-A mistænkes for at påvirke fertiliteten, føre til tidlig pubertet og indlæringsvanskeligheder, kræft og hjerneskader.
Derfor bør vi tænke alternativ, så ofte det lader sig gøre. Glasflasker udskiller nemlig ikke skadelige stoffer.
De hormonforstyrende stoffer nedbryder dit immunsystem så du oftere bliver syg, forkølet og utilpas!!...
Tryk på linket: www.vitanyhed.dk/12158266  og vend tilbage til denne side. NB! Meget vigtig læsestof nederst i denne spalte!!....


Kildevandsbeholder af BPA var opsat overalt på arbejdspladsen, kommunen m.m.

Tirsdag aften d. 1. september 2009 stemte samtlige partier i Københavns Borgerrepræsentation for et forbud mod plastdunke og beholder af bisphenol-A på alle Kommunens arbejdspladser. Baggrunden var Politikkens afsløring af, at dunkene, der er lavet af plastmaterialet polycarbonat, giver det hormonforstyrende stof, bisphenol-a (BPA) til vandet indeni.


 

Læs om ARLA - Aspartam = Træsprit på Youtube eller på Google:  Omstridt søgtningsmiddel-NRK-livsstil.htm eller
http://videnskab/krop-sundhed-uenige-i-myndighedernes-vurdering-af-aspart     

Træsprit ændrer mineralerne i blodet og giver tørre slimhinder i maven, svælg og munden, hvilket jeg har erfaret på mig selv.!!...

Hvorfor skal industrien fylde os med aspartam i sunde mælkeprodukter?

Farlig kemi i legetøj

Da EU lavede deres regler om "farlig kemi" ftalater i legetøj, betød det, ar Danmark ikke længere kunne have et totalt forbud mod ftalater for nul til tre årige. EU-reglen siger nemlig, at tre ftalater er helt forbudt i legetøj til børn mellem nul og 14 år, hvorimod yderligere tre er forbudt DBP, BBP, og DEHP), hvis legetøjet kan komme i munden. En hagesmuk, narresut eller ammepude må derfor ikke indeholde ftalater. Reglerne gælder også udstyr, som bruges til at gøre det lettere for de små at sove eller slappe af.

DBP og BBP har begge vist skader på foster og forplantningsevnen i dyreforsøg. De to stoffer og DEHP er på EU`s liste over stoffer med dokumenteret hormonforstyrende effek. Stofferne har både i reagensglasforsøg og dyreforsøg vist skader, som skyldes påvirkninger af hormonsystemet. Specielt er stoffernes virkning på de handlige kønshormoner (antiandrogen`s virkning) af interesse, og dette er et område, som kræver yderligere forskning (2009) for at vudere betydningen af dette i forhold til menneskers udsættelse.
Flere af phtalaterne har vist sig skader på nyrer og lever i dyreforsøg ved udsættelse gennem længere tid. Flere af phthalaterne blandt andet DEHP giver leverkræft hos mus og rotter. Undersøgelser på mus viser, at DEHP og monophthalater efter indsprøjtning giver forstærket allergiske reaktion for andre allergener.
Ftalater er billigere end andre kemikalier, der gør plast blød. derfor er ftalater så udbredt i husholdning, sko og i hjemmet, at man umiddelbart ikke kan se om et produkt er gjort blødt med det ene kemikalie eller det andet. Man kan heller ikke se hvilket plasttype, produktet er lavet af. Derfor kan det være svært som forbruger at gå uden om ftalater.
Hvis man vil undgå ftalater, kan du prøve at gå efter produkter, der ikke er lavet af blød PVC. I naturen finder vil millioner af tons blød PVC fra sko, bildæk og plastikposer som er efterladt.
Læs min påvirkning af blød PVC i skotøjsindustrien på linket her som ødelagde mit og andres liv, derfor denne hjemmeside: www.vitanyhed.dk/12158289

EU-eksperter advarer mod blød plast på sygehuse

Gifteksperter fra EU er bekymret og advarede allerede i 2007, at sygehuse bruger udstyr af plast, der er blødgjort med ftalater.
Sygehusenes slanger, blodposer, sondre og handsker af blød plast risikere at skade især mindre børn, som er i berøring med plasten på sygehusene.
"Ftalater har betydet enormt meget for udviklingen af hospitalsudstyr gennem de seneste 30 år. I 2006 gjorde Karolinska sygehuset i Sverige status efter otte års arbejde med at finde andre alternativer til PVC blød plast der ikke indeholder ftalater". Opgørelsen viste, at sygehuset stadig havde meget betydeligt forbrug af PVC plast (med ftalater). Og sygehuset endda i nogle tilfælde var vendt tilbage til PVCen efter at have prøvet andre materialer.
Problemet er, at alternativerne ikke er ligeså veldokumenteret, hverken  når det gælder deres funktion eller eventuelt risiko, "siger miljøchef Lars Blom fra Plastindustrien i Danmark.
Karolinska Sygehus i Sverige konkluderer dog samtidig, at ny viden om ftalaterne gjorde jagten på alternativer endnu mere nødvendig end hidtil.
I Danmark tog daværende sundhedsminister i 2007 initativ til et samarbejde med industrien om at finde andre stoffer. Samtidig er sygehusene selv gået i gang (2007) med at afprøve andre muligheder end ftalater. Et af dem er Rigshospitalet, der har en særlig afdeling for de tidligt fødte børn, som menes at være særligt følsomme overfor ftalaterne. "Rigshospitalet har for længst udskiftet ernæringssonderne med nogle, der ikke indeholder ftalater, og for et par år siden skete det samme med slanger, der fører ernæringsvæsker ind i blodet på børnene. Til gengæld har vi ikke kunnet finde gode alternativer til blodposerne, "siger lederen af Rigshospitalets neontalklinik, professor Gorm Greisen.
Kilde Berlinske tidende lørdag d.20. oktober 2007


Plastslanger i urinrøret

Mange prostatapatienter har problemer med bakterier, når de får indført plastslanger i deres urinrør op til blæren? Har plastslangerne af PVC skylden, idet imunforsvaret bliver svækket af blød plastik!!......Vi patienter får ikke noget svar, men hvorfor gemmer bakterierne sig bagved slangerne? 

Bromerede flammehæmmere ophobes i miljøjøet ved ildebrande og skaber alvorlige sundhedsmæssige problemer på mennesker og dyr.

Flammehæmmer de "hormonforstyrende stoffer"

Nogle stoffer kan gøre, at brand har sværere ved at udvikle sig f.eks. i tog, busser, fly og boligen, end hvis stoffet ikke var til stede. Derfor findes de også i mange andre forbrugsprodukter, f.eks. møbelpolstring og elektronik. Desværre kan mange af dem være problematiske for indeklimaet, vores sundhed og miljøet.
De mange forskellige og meget giftige flammehæmmere i forbrugsprodukter betyder, at de ikke alle sammen er blevet vuderet med hensyn til miljø og sundhed, når det er for sent? Man ved, at flere af stofferne er svære at nedbryde i naturen.
Sverige, der var et med foregangsland med hensyn til undersøgelse af bromerede flammehæmmere (BFR), har som mål helt at udfarse (forske) i dem alle. Det har ført til, at indholdet i modermælk fra svenske kvinder, som det første eksempel nogensinde, er for nedadgående. I modsætning til dette opmuntrende resultat viser en undersøgelse af modermælk fra en fæørsk kvinde, der ofte spiser fisk og hval, et væld af kendte og ukendte bromforbindelser. Nogle er syntetiske, mens andre nok er naturstoffer i det de findes i naturen. Alle disse forbindelser bliver hverdagskost for det ufødte barn eller som spædbarnskost? Hvis det, som kraftigt antydet, viser sig, at metalboliserede forbindelser er mere skadelige end de oprindelige industrikemikalier, så er der god grund til at råbe vagt i gevæ!!.....
Før 1970èrne blev der industrielt produceret store mængder polybromerede biphenyler (PBB). Så demonstrerede et dramatisk uheld stoffernes virkning. En sæk flammehæmmer (PBB) blev ved en fejltagelse blandet i foder til køer. Det resulterede i syge eller døde husdyr, forgiftet mælk, alvorlige helbredsproblemer for folk i Michigan og store økonomiske tab.
En undersøgelse, hvor mink blev fodret med kød fra de forgiftede dyr, resulterede i dødelige eller svære forgiftninger hos mink.
Tryk på linket:  www.vitanyhed.dk/12158295  og læs afsnittet "Alvorlige etiket - forveksling skyld i Michingan katastrofen".
Konklusionen er, at bromerede flamehæmmer (PBB) omdannes til mere giftige forbindelser ved metalbolisering, dvs. kød fra forgiftede dyr er farligere at spise end en tilsvarende mængde PBB. Så blev PBDE èrne populære, lige som PBB`erne blev da de chlorerede biphenyler blev forbudt. Historien gentager sig - men hvad har vi lært?
Flammehæmmer bruges i f.eks. fjernsyn, computer, køkkenmaskiner, mobiltelefoner, cd-afspiller, andre elektroniske apparater, bilinventar, plast, tekstiler, gulvtæpper, isolering, møbler og madrasser.
 

Pas på Flourstoffer i popkorn m.m.

Flourstoffer i fokus

Miljø & Sundhed har gennem længere tid fra januar 2012 haft fokus på ny viden om de såkaldte polyfluorerede stoffers negative effekter på sundhed og miljø. De problematiske stoffer er senest sat i forbindelse med udvikling af brystkræft. Fluorstofferne er smarte og gør vores hverdag nemmere, og så findes de i rigtig mange af de forbrugerprodukter, som vi er i daglig kontakt med. De sørger nemlig for at pander (belægning), potter, møbler og tøj kan afvise vand, fedt og snavs, og at pap (Pizzabakker) og papir kan bruges når man pakker dem ind. Men desværre bliver stofferne i stigende grad sat i forbindelse med negative effekter på både sundhed og miljø. Forskerne er især bekymrede over mistanken om, at stofferne kan virke hormonforstyrende, fordi de bruges i så mange forskellige produkter og kan findes overalt. Så nu sætter danske medier fokus på fluorstofferne.

Vil du gerne formindske de "hormonforstyrende stoffer", kan du: bruge svanemærket mad- og bagepapir, da det er uden fluorforbindelser. Spise mindre fastfood, da det kan være pakket ind i pap og papir, som er behandlet med stofferne. Undgå engangsembalage (talerkner, krus og spisebestik), som har lang kontaktid med fødevare, eller skal varmes op sammen med fødevaren. Ikke alt embalage er behandlet med fluorstoffer, men der er ikke til at se, hvad der er - og hvad der ikke er.
Undgå at spise popkorn, som poppes i mikrobølgeovn. En undersøgelse fra 2008 viste, at nogle mikroovns-popkorn indeholdt "polyfluorerede stoffer". Polyfluorerede stoffer i embalage kan smitte af på fødevare og er "hormonforstyrende stoffer", idet man har mistanke for at kunne være til at give kræft i bryster, prostata og testikler.
Få gode råd når du vil imprægnere dit tøj.
Kilde: www.forbrugerkemi.dk

Salt er ikke noget krydderi, men en nødvendighed?

I er jorden salt; men hvis saltet mister sin kraft, hvad skal det da saltes med? Så duer det kun til at kastes ud og trædes ned af mennesker.
Matt.5,13 ; Mark.9,50 ; Lik.14,34.

Da Jesus satte sig på bjergsiden og proklamerede Guds Rige, sagde han til skaren "I er jordens salt.....I er verdens lys"
Hvad betyder disse to ord?
Saltet renser, opbygger legemet (grundstoffer), bevarer og giver smag på Guds Rige. Lyset skinner, thi hvor din skat er, der vil dit hjerte også være.
Videre sagde han: Øjet er legemets lys; hvis derfor dit øje er sundt, er hele dit legeme i lys;
men hvis dit øje er sygt, er hele dit legeme i mørke, hvor stort bliver så ikke mørket?
Matt.6,21-24.
Ordsprogenes Bog 20,27 siger: Menneskets ånd er en Herrens lampe, den ransager alle hans indre kamre.
1. Kor.3,3-4 ; Ordsp.3,3-8.
Lyset skinner lørdag, dagen før første advent, og overvinder mørket, takket være lyset ved vi, hvor vi er og hvor vi skal gå. Vi har nemlig brug for begge dele, saltet og lyset for at leve. Det er to af de vigtigste ting her i livet. Og Jesus ændrede vores forståelse af disse ord - vi skal være saltet og lyset - for den beboede jord, og for verden. Vi skal give livet smag og bringe lys til alle.
Jeg ønsker inderlig af hele mit hjerte, at være Guds solstråle her på denne hjemmeside. Jeg husker stadig mine forældres diskution om saltet omkring middagsbordet; vær som salt i maden eller som lampen (lyssestagen) i huset, der giver lys til alle. Så derfor ønsker jeg som Jesus siger, at mit lys må skinne klart.
Man tænder ikke et lys og sætter det under en skæppe (undlader og vidrebringe nyheden), men på en lysestage; så skinner det for alle dem, som er i huset.
Matt.5,15
Thi intet er skjult uden at det åbenbares; ej heller er noget blevet gemt hen uden for at komme frem i lyset.
Mark.4,22. 

Salt er en god ting , men når det mister sin kraft, hvordan skal det så få det igen?
Det duer hverken til jord eller gødning; man kaster det ud (væk). Den, som har øren at høere, han hører (forstår)?
Lukas.14,34-35.

"En sædemand gik ud for at så i sin sæd (på en mark)? Og da han såede, faldt noget på vejen og blev trådt ned, og himlens fugle åd det op.
Noget faldt på klippegrunden; og det var vokset op, visnede det, fordi det ikke havde væde (vand og næringsstoffer)?
Og noget faldt imellem tidsler, og tidslerne voksede op sammen med det og kvalte det.
Og noget faldt i god jord (økologisk), og det voksede op og bar hundrede fold frugt. "Da han havde sagt det, råbte han: "Den som har øren, at høre med, han høre (med sin forstand).
Så spurgte hans disciple ham, hvad den lignelse skulle betyde.
Og han sagde: Jeg er det givet at kende Guds riges hemmeligheder; men de andre (utro) gives det i lignelser, for at de skal ` se og dog ingenting se, og høre og dog ingenting forstå".
Med dette er lignelsens mening: Sæden er Guds ord.
Og de på vejen er dem, som hører det; derefter kommer Djævlen og tager ordet bort (fjerner teksten og forstanden) i deres hjerte, for at de ikke skal tro og blive frelst.
Og de på klippegrunden er dem, som tager imod ordet med glæde, når de hører det, men de lader det ikke slå rod (i forstanden og hjertet); de tror kun til en tid og falder fra i fristelsens stund (begår forsat synd mod sig selv).
Men det, som faldt iblandt tidsler, det er dem, som har hørt det (historien om jordens salt), men så går hen og kvæles under livets bekymringer og rigdom og nydelser (i forkert mad og nydelse) og ikke bærer nogen frugt.
Men det i den gode jord (økologisk), det er dem, som hører ordet (om saltet) og gemmer det i et smukt og godt hjerte og bærer frugt i udholdenhed: Thi synder vi med vilje efter at have lært sandheden at kende, gives der ikke mere noget offer (Jesus) for vore synder, men en frygtelig forventning om dom og en nidkærheds brand, som skal fortære de genstridige.
Luk.8,5-18.
 

Salt en "kemibombe", der ender med døden?

Salt er nævnt overalt i det Gamle og Ny Testamente, foruden de Apokryfiske bøger, men hvad sker der med kroppen, hvis vi får slagside p.g.a. det forkerte salt eller mineralmangel?

Et højt saltindtag som er en farlig antagonist (modstander) og et mineral, har ifølge Hjerteforeningen en væsentlig årsag til forhøjet blodtryk, og 300.000 af danskerne ved det ikke? Det kridthvide fine køkkensalt natriumklorid er nemlig en tikkende skadelig "kemibombe" i maden!!......
Færdig madretter skal ifølge sundhedsperter og læger afsaltes. Der er nemlig meget lidt politisk bevågenhed på området, selv om der i årtier siden 1960`ernes fodboldsstjernen, helsekostekspert og læge Knud Lundberg fremsatte beviser ved videnskabelig dokumentation, at bordsalt er uhyre skadelig og til tider den rene gift!!....

Min mor var saltnarkoman?

Da min far var bagermester og jeg 18 år, havde vi voldsomme diskutioner ved spisebordet med min mor. Ofte kunne hun ikke smage sig frem til, at maden var overdoseret med for meget salt. Uden at hun selv vidste det, kunne man beskrive hende som en saltnarkoman? I et nu var hun i stand til at ødelægge den bedste mad der findes f.eks. friske flået og stegte Frederikshavnerrødspætter med persillesovs. Begge madretter var til tider overdynget med så meget salt, at hovedretten var uspiselig. Diskutionen mellem min mor og far var ofte slet ikke til at bære, så de kom tit op og skændtes over salt. Desværre måtte jeg holde med min far, selvom han var bagermester og brugte salt til brødbagning. Senere gik det også galt med min mor, der fik forhøjet blodtryk og blodtrykssænkende medicin i 20 år, uden at lægerne kunne finde årsagen?

Påskefrokost og forhøjet blodtryk

Når man spiser formeget af det man kalder bordsalt (natrium/klorid) som er skadelige positive ioner, holder kroppen meget væske tilbage, som trækkes ind i blodårerne og cellerne? Hereved øges mængden af blod i årerne og modstanden i kredsløbet øges. Det giver en stigning i blodtrykket, som kan påvirke hjertet, hjernen, nyrerne og selvfølgelig cellekernen, så vi kræver mere vædske om sommeren når vi sveder!!....Hver sommer svedte min mor så frygtelig, at vandet drev af hende så hun måtte skifte tøj flere gange om dagen, uden at lægerne kunne finde årsage? I dag er jeg overbevist om, at det skyldes hendes hunger efter det hvide gift bord/køkkensalt (natrium klorid), som hun fik for meget af?
Almindelig køkkensalt er lige så giftig som kemikalier vi får gennem forurenet madvarer og som jeg senere vil skrive mere om længere nede på siden?


Industrielt forartbejdet produkter og kantinemad indeholder for meget salt?

De fleste mennesker indtager i gennemsnit 10-12 g salt om dagen. Hjerteforeningen anbefaler et maks indtag på 6-7 gram, hvilket er 30-50 procent for meget salt.
Størstedelen af det salt, vi indtager, kommer fra industrielt forarbejdet produkter og fra kantinemad. Leverpostej og skinke med mindre fedt er de værste saltsynder, viser Hjerteforeningens test af 11 pålægsprodukter.
Mange kosteksperter vuderer, at almindelig køkkensalt (natriumchlorid), fedt og tobaksrøg, er den væsentlige årsag til stigning i blodtrykket som påvirker yderligere hjertet med dødsfald til følge.
Et salt er en kemisk forbindelse mellem to eller flere ioner, ofte med en skadelig positiv ladet metalion også kaldet (kation) og en negativ ladet, ikke ladet, ikke metalisk ion (anion). Ioner i en del salte er vigtigt for kroppen (magnesium, zink, jer o.s.v), og flere typer bliver brugt til madlavning natriumchlorid (køkken- eller bordsalt), som er det mest skadelige mineral inden for hjemmets fire væge. Istedet for fedt og sukkerafgiften burde politikerne have sat en afgift på industrisalt fremstillet bord- og køkkensalt med kr.5,- pr. kg.

Fødevarer med forhøjt saltindhold:
Ansjoser
Bacon
Skinke
Spejepølse
Hamburgeryg
Leverpostej
Salt kød/røget kød og fisk
Revet parmesan
Fetaost
Oliven på pizzaer
Oliven i glas (sorte)
Soya sovs
Suppeterninger/bouillon/fondue
Kapers
Knust chilli
Knust hvidløg
Franske kartofler og andre chips
Penuts (saltede)
Saltstænger
Saltlakrids
_________________________________________

De klassiske defination af salte er givet ved ligningen; syre + base = salt + vand. Derfor er vand den bedste måde at opløse salt, hvilket vi kender fra om sommeren, hvor man kan komme i underskud af salt ved at indtage store mængder vædske.

Vidste du, at den latinske afledning af ordet "Salat" er "sal" og henviser til mineraler i grøntsager? "For at vi mennesker kan overleve og trives, har kroppen brug for salt (mineraler). Det er en medicinsk dokumentation, at en lav natrium diæt er forbundne med risici for diabetes og for tidlig død, samt andre skader.
"Der er intet galt med at sænke blodtrykket ved at spise mindre bord- eller køkkensalt (natrium/chlorid), sålænge den strategi, du bruger, såsom mådeholden forøgelse af motion og spiser masser af salater og grøntsager, der indeholder de nødvendige mineraler som f.eks. natrium, magnesium, zink, chrom, jern o.s.v. Motion kan både være gavnligt og yderst skadelig ved overdreven idræt. Sveder man kraftigt i varme omgivelser om sommeren og dyrker idræt, kan det føre til saltmangel. Det kan resultere i hjertekolaps, hedekramper, som er yderst smertefuld noget man kender fra benkramper med krampagtige muskelsammentrækninger. Når man sveder meget kraftigt, er det vigtigt at få både vand og salt, primært saltholdige drikke. Økologiske grøntsager indeholder de passende mængder!!....
Salts betydning for en gruppe astmapatienter, der blev sat på en saltfattig kostplan fik det bedre. Såsnart de fik for meget salt (natrium), forværredes symptomerne hos dem. Desværre er det ikke alle astmapatienter, der er påvirket men det er et forsøg værd, at indtage flere økologiske grøntsager i stedet for for meget salt evt., at udskifte natriumklorid med kaliumklorid?
Forhøjt saltindtag øger risikoen for hjerte-karsygdomme ret markant hos overvægtige mennesker, mens normalvægtige tilsyneladende ikke løber denne risiko.
Pardoksal viser studier, at flere rammes nogle rammes blodpropper i hjertet, når de spiser mindre salt?
Siden anden verdenskrig har salt (natriumchlorid) været mistænkt for at kunne føre til mavekræft. Resultatet viste sig efter, at man gik over fra saltet mad i lage til isskabe og kølefryser. Salt har altid været en plage, og tænkes og irritere mavesækkens slimhinde og fremkalde en betændelsestilstand. Mindre salt i maden mindsker produktionen af for meget mavesyre, så bakterierne ikke omdanner kostens nitrat/nitrit til kræftfremkaldende nitrosaminer. Pølseforgiftning er en del heraf?

Mens kalium-ioner overvejende findes inde i cellen, så findes natrium uden for cellemembranen i forholdet 3 natrium og 2 kalium-ioner (negative). Forskellen skyldes, at en pumpe i cellemembranen (Natrium-Kalium-ATPase) hele tiden pumper natrium ud af cellen og kalium ind i cellen. Herved bliver cellemembranen positiv (ion-ladet) på ydersiden og "negativ ionladet" på indersiden. Dette har stor betydning for transporten af andre næringsstoffer herunder vitaminer, mineraler, kulhydrater o.s.v. ind og ud af cellen (stofskifte). Man er således på denne måde blevet klar over, at virus indtrængen i celler også er af et elektrisk fænomen, idet vira normalt bærer en negativ (ion) ladning, hvorfor de ikke kan trænge ind i negativt ladede raske celler. Er cellen derimod positivt ladet evt. fyldt op med for meget natrium ladet salt (positiv ioner), bliver cellen angrebet.
Ref. Dr. F.O. Schmidt Masseachuset Institut of Tecchnology, samt
Atomic Energy Commission of Brookhoven National Laboratory.

En menneskekrop er en stor elektrolyt-beholder.
Hver eneste lille celle ud af de utallige billioner, som alt levende er opbygget af, udgør en kemisk og elektrisk enhed, hvor visse balance-forhold (syre/base) giver de bedste funktionsbetingelser. På den måde kan menneskekroppen betragtes som en elektrolyt-beholder. For at en så kompliceret stofomsætning, som den der foregår i menneskekroppen, kan forløbe normalt ved hjælp af de realativt elektriske "kræfter", der repræsenterers af ioner og polariseringer, må det ydre spændingsfelt, der omgiver kroppen ikke være unaturligt f.eks. luftforurening eller forkert indtagelse af kostelementer, giftstoffer, røgpartikler m.m. Har det vedvarende slagside, øver det en uheldig virkning på kroppens interne ion-forhold, hvilket oldtidens græske filosoffer vidste "guddommelig" visdom af. Dette gik senere i arv til kristendommens opstående, munke klostre m.m.